Annonce
forside

Skal Vejen Kommune have en hjemsendelsespolitik?

Anni Grimm, medlem af Vejen Byråd (løsgænger), Hovedgaden, Gesten, skriver:

Det synes jeg vi skylder de flygtninge, indvandrere og familiesammenførte, der kommer til vores kommune, at vi sørger for, så de kender deres rettigheder, og straks ved ankomsten får en handlingsplan, der retter sig mod kompetencer, der er brugbare ved genopbygning af deres hjemland. Det er vigtigt for disse mennesker, at de ikke indgives en falsk tryghed, og tror de kan blive i Danmark som indvandrere, og det er vigtigt for mange ældre, at de kan se frem til en alderdom i det land, de kender og har været børn i.

Det nytter ikke meget at have et kommunalt politikområde, der er ude af trit med det virkelige liv og finanslovsaftalen 2018 mellem regeringen og Dansk Folkeparti - og hårdnakket holde fast i som eneste mål, at stort set enhver der kommer til Vejen Kommune skal integreres. Det koster på alle parametre, og der er kun skatteborgerne til at betale. Finansministeriet har beregnet, at der kan spares 2,2 millioner kr. på hver flygtning, der sendes hjem.

Vel vidende at det ville blive op ad bakke, havde jeg bedt om en drøftelse af emnet i Udvalget for Arbejdsmarked & Integration og også fremsendt forslag til implementering i den gældende integrationspolitik, men ingen af de repræsenterede partier fra Venstre, Socialdemokrater, Konservative til Enhedslisten var interesserede i ændringer.

Det er ganske vist... hjemsendelse fremgår af finanslov 2018, men her bliver Vejen Kommune ingen topscorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];