Annonce
forside

Skal vi have en folkevalgt kommunalbestyrelse

Læserbrev: Der er ifølge et flertal i Udvalget for Skoler og Børn i Vejen Kommune ingen grund til at have en folkevalgt kommunalbestyrelse. Man beder i stedet embedsværket om blot at overholde lovgivningen. Embedsmændene skal jo heller ikke genvælges og kan derfor træffe de trælse beslutninger, så de folkevalgte kan blive genvalgt uden at tage ansvar.

Når en folkeskoles ledelse og lærere efter moden faglig overvejelse, ansøger om at forkorte skoledagen for udvalgte klasser, er det mindste vi som lokalpolitikere kan gøre, at vise respekt for den faglighed der ligger bag. Derfor er det uforståeligt at Udvalget for Skoler og Børn ikke vil rette op på denne politiske skævert. Særligt nu hvor folkeskolen - i det mindste i skåltalerne - skal støttes og løftes.

Dette er en principiel sag, som ikke klæder Vejen Kommune.

Vi vil i Liberal Alliance kæmpe kampen for at bevare det kommunale selvstyre, så det ikke udvandes til blot at blive et passivt fordelings system, der umælende retter ind efter Christiansborg uden at tage ansvar for det lokalområde de er valgt i.

Tak til Knud Peter Wad (K) for at holde fanen højt i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om lukningen af Danfoss-fabrik, parkeringssituationen i midtbyen og resultatlønnede konsulenter

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Vejen

Ny bestyrelse i Kulturelt Samråd

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce