Annonce
Haderslev

Skallebæk og lokale investorer bygger 160 nye boliger på Haderslev havn

De lokale investorer er entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, A78 Arkitekter A/S, Steen Skallebæk og bestyrelsesformand i AHJ A/S Brian Gerlach. Foto: Jacob Schultz
Annonce

En række lokale Haderslev-virksomheder investerer nu i et nyt boligprojekt med op mod 160 boliger på Honnørkajen Haderslev Havn. Der er både tale om almennyttige lejligheder og ejerlejligheder.

De lokale investorer er entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, A78 Arkitekter A/S, Steen Skallebæk samt bestyrelsesformand i AHJ A/S Brian Gerlach.

I hele landet er der stor efterspørgsel på attraktive boliger på havnearealer direkte ved vandet, men de lokale investorer mener, at Haderslev har nogle ganske særlige kvaliteter sammenlignet med andre østjyske byer.

- I Haderslev ligger havnen meget tæt på bymidten. Der er ingen støjende virksomheder, og der er flot udsigt til naturen nede fra havnen. Beliggenheden er simpelthen perfekt, siger direktør Thorkild Christian Hansen fra A78 Arkitekter, som har tegnet oplægget til boligprojektet.

- Vi er overbeviste om, at bosætning, som tiltrækker nye skatteydere til kommunen, er en af de styrkepositioner, som Haderslev skal udnytte i disse år, tilføjer Thorkild Hansen.

Sten Skallebæk tjente sin formue på bagerkæden Skallebæk. Arkivfoto
Annonce

Udvikler området

Bo Michelsen A/S har købt den 13.600 kvm. store grund ved Honnørkajen, og Haderslev Byråd har netop vedtaget at nikke ja til projektet. Derfor starter kommunen nu arbejdet med at udforme en lokalplan for området, hvorefter planen skal ud i offentlig høring.

- I byrådet er vi begejstrede for det nye projekt, der har den rette blanding af almennyttige boliger, ejerlejligheder samt erhverv, siger borgmester H.P. Geil.

- Projektet understøtter vores planer for havnen og skaber nogle rammer i høj kvalitet, der vil medvirke til at udvikle havneområdet, som i forvejen er præget af spændende byggerier og kulturfaciliteter, siger H.P. Geil.

Projektet på Honnørkajen omfatter ca. 100 almennyttige boliger og ca. 60 ejerlejligheder. Alle boliger vil i varierende grad have udsigt over fjorden.

I udviklingen af projektet er der lagt vægt på, at der bygges gode og attraktivt beliggende boliger til et bredt udsnit af borgere.

Annonce

Vil præge byen med kvalitet

Haderslev Boligselskab har sagt ja til at deltage i projektet som bygherre på de knap 100 almennyttige boliger i projektet.

Formand Lone Bich fra Haderslev Boligselskab ser frem til at føje endnu en afdeling til boligselskabets mange boliger i Haderslev:

- Vi ønsker at være med til at præge byen med kvalitetsbyggeri. Det nye projekt på Honnørkajen bliver nærmeste nabo til en af vores andre eftertragtede afdelinger, Søslangen, siger Lone Birch

De 96 boliger i Haderslev Boligselskabs nye afdeling vil bestå af toværelseslejligheder på 70 til 85 kvm., treværelseslejligheder på 85-100 kvm. og fireværelseslejligheder på 100 til 110 kvm.

De ca. 60 ejerlejligheder i projektet bliver på mellem 115 og 220 kvm. Denne del af byggeriet opføres med trappegavle, og det indebærer flere fordele.

- Vi har ud mod Honnørkajen valgt at udforme byggeriet med aftrappede gavle. Dels gør aftrapningen, at byggeriet ikke virker massivt, dels giver aftrapningen bedre udsigt fra nabobygningerne. Desuden betyder aftrapningen, at vi kan opføre et langt større antal penthouselejligheder end normalt, idet gavlene gør det muligt at bygge lejligheder med tagterrasser på alle etager i begge ender af byggeriet, forklarer direktør Thorkild Christian Hansen.

I stueplan mod Honnørkajen er det tanken at gøre det muligt at etablere café, galleri og lignende for at bidrage til et levende miljø på havnen. Desuden peger folkene bag projektet på mulighederne for at anlægge et nyt havnebad i området.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce