Annonce
Haderslev

Skallebæk og lokale investorer bygger 160 nye boliger på Haderslev havn

De lokale investorer er entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, A78 Arkitekter A/S, Steen Skallebæk og bestyrelsesformand i AHJ A/S Brian Gerlach. Foto: Jacob Schultz

En række lokale Haderslev-virksomheder investerer nu i et nyt boligprojekt med op mod 160 boliger på Honnørkajen Haderslev Havn. Der er både tale om almennyttige lejligheder og ejerlejligheder.

De lokale investorer er entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, A78 Arkitekter A/S, Steen Skallebæk samt bestyrelsesformand i AHJ A/S Brian Gerlach.

I hele landet er der stor efterspørgsel på attraktive boliger på havnearealer direkte ved vandet, men de lokale investorer mener, at Haderslev har nogle ganske særlige kvaliteter sammenlignet med andre østjyske byer.

- I Haderslev ligger havnen meget tæt på bymidten. Der er ingen støjende virksomheder, og der er flot udsigt til naturen nede fra havnen. Beliggenheden er simpelthen perfekt, siger direktør Thorkild Christian Hansen fra A78 Arkitekter, som har tegnet oplægget til boligprojektet.

- Vi er overbeviste om, at bosætning, som tiltrækker nye skatteydere til kommunen, er en af de styrkepositioner, som Haderslev skal udnytte i disse år, tilføjer Thorkild Hansen.

Annonce
Sten Skallebæk tjente sin formue på bagerkæden Skallebæk. Arkivfoto

Udvikler området

Bo Michelsen A/S har købt den 13.600 kvm. store grund ved Honnørkajen, og Haderslev Byråd har netop vedtaget at nikke ja til projektet. Derfor starter kommunen nu arbejdet med at udforme en lokalplan for området, hvorefter planen skal ud i offentlig høring.

- I byrådet er vi begejstrede for det nye projekt, der har den rette blanding af almennyttige boliger, ejerlejligheder samt erhverv, siger borgmester H.P. Geil.

- Projektet understøtter vores planer for havnen og skaber nogle rammer i høj kvalitet, der vil medvirke til at udvikle havneområdet, som i forvejen er præget af spændende byggerier og kulturfaciliteter, siger H.P. Geil.

Projektet på Honnørkajen omfatter ca. 100 almennyttige boliger og ca. 60 ejerlejligheder. Alle boliger vil i varierende grad have udsigt over fjorden.

I udviklingen af projektet er der lagt vægt på, at der bygges gode og attraktivt beliggende boliger til et bredt udsnit af borgere.

Vil præge byen med kvalitet

Haderslev Boligselskab har sagt ja til at deltage i projektet som bygherre på de knap 100 almennyttige boliger i projektet.

Formand Lone Bich fra Haderslev Boligselskab ser frem til at føje endnu en afdeling til boligselskabets mange boliger i Haderslev:

- Vi ønsker at være med til at præge byen med kvalitetsbyggeri. Det nye projekt på Honnørkajen bliver nærmeste nabo til en af vores andre eftertragtede afdelinger, Søslangen, siger Lone Birch

De 96 boliger i Haderslev Boligselskabs nye afdeling vil bestå af toværelseslejligheder på 70 til 85 kvm., treværelseslejligheder på 85-100 kvm. og fireværelseslejligheder på 100 til 110 kvm.

De ca. 60 ejerlejligheder i projektet bliver på mellem 115 og 220 kvm. Denne del af byggeriet opføres med trappegavle, og det indebærer flere fordele.

- Vi har ud mod Honnørkajen valgt at udforme byggeriet med aftrappede gavle. Dels gør aftrapningen, at byggeriet ikke virker massivt, dels giver aftrapningen bedre udsigt fra nabobygningerne. Desuden betyder aftrapningen, at vi kan opføre et langt større antal penthouselejligheder end normalt, idet gavlene gør det muligt at bygge lejligheder med tagterrasser på alle etager i begge ender af byggeriet, forklarer direktør Thorkild Christian Hansen.

I stueplan mod Honnørkajen er det tanken at gøre det muligt at etablere café, galleri og lignende for at bidrage til et levende miljø på havnen. Desuden peger folkene bag projektet på mulighederne for at anlægge et nyt havnebad i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce