Annonce
Tønder

Skaller og seje drenge

Rigtige drenge kan klatre i træer. 10-årige Marius Bjørn Jacobsen Gaarde var hurtig til at komme helt til tops.

Landet over var der søndag Naturens Dag, og det gjaldt også i Tønder, hvor man kunne prøve lykken med fiskestang eller tage turen op i træets top.

Annonce

TØNDER: Det tog ikke mange minutter, før 10-årige Marius Bjørn Jacobsen Gaarde ringede med den klokke, der hang mindst 14 meter oppe i træet på Vidåens bred.

- Jeg er vant til at klatre, for jeg har en stor have derhjemme, sagde Marius, da han stod sikkert nede på jorden igen.

Sikkert hjulpet ned af Bo Tonnesen fra Danmarks Naturfredningsforening, der inden klatreturen til trætoppen havde forsynet Marius med en sele og derefter havde fat i den line, som ville sørge for, at han ikke faldt ned, hvis fødderne nu skulle smutte eller hænderne slippe - hvad de ikke gjorde.

I fællesskab

Ud over at komme højt til vejrs kunne dem, der havde fundet vej til Vidåen ved medborgerhuset, prøve lykken med fiskestænger. Skallerne var flittige til at bide på franskbrødsklumperne, mens aborrerne ikke lod sig friste - det var ellers dem, der var bud efter, for de smager godt på panden stegt i smør.

På græsset var et par drenge i gang med at slå søm i et stykke træ, så de kunne lave et foderbræt til fuglene med pilegrene, og en anden var i gang med at bygge kombineret pindsvinebo og insekthotel, og på medborgerhusets plæne kunne man svinge krolfkøllerne.

Arrangementet blev udført i fællesskab af Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling, Natur & Ungdom, idrætsforeningen Rend & Hop samt Tønder Kommune.

Louise Jensen, der er sundhedskonsulent i kommunen siger, at håbet er, at Naturens Dag næste år vil brede sig over hele kommunen og at endnu flere foreninger, har mulighed for at være med.

- Det at være ude i naturen er både godt for den fysiske og mentale sundhed. Og vi har jo masser af god natur, siger hun.

Der blev båda fanget efter fisk og krokodiller i Vidåen.

Naturens Dag

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som en årlig mærkedag. I 2010 tog Friluftsrådet dagen til sig, og de to organisationer har siden afholdt dagen sammen.

kilde: naturensdag.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce