Annonce
Nordtyskland

Skamfuld spritbilist står offentligt frem for at advare andre

Turen mellem hjem og arbejdsplads er heldigvis ikke længere, end Femke Delfs kunne klare den på cykel. Foto: Johanna Stuhr.
Den 24-årig, kvindelig landbrugstekniker Femke Delfs kørte galt i en kæmpe brandert. Nu advarer hun andre mod at gentage hendes dumhed.
Annonce

FRIEDRICHSHOLM: Femke Delfs er alt andet end stolt over, at hun kørte galt i en ordentlig brandert med en promille på 1,97. Alligevel vælger den 24-årige kvinde fra landsbyen Friederichsholm vest for Rendsburg at stå offentligt frem for at advare andre om konsekvenserne af spritkørsel. Det sker i et hudløst ærligt interview med avisen Schleswig-Holsteinische Landeszeitung.

Hvordan ulykken skete, husker kvinden ikke. Til gengæld erindrer hun kun alt for godt, at hun vågnede i sin forulykkede bil i en grøft med en politimand stående uden for køretøjet. Lykkeligvis var hun uskadt, men betalte alligevel en høj pris for sin letsindighed.

Under normale omstændigheder havde jeg også mistet min arbejdsplads. Og prøv lige at finde et nyt job ude på landet, når du ikke har noget kørekort.

Femke Delfs

Annonce

Kontant dommer

Kørekortet mistede hun i et år. Men konsekvenserne kunne meget vel have været værre.

- Under normale omstændigheder havde jeg også mistet min arbejdsplads. Og prøv lige at finde et nyt job ude på landet, når du ikke har noget kørekort, siger Femke Delfs til avisen.

Hun arbejder som landbrugstekniker i en stor bedrift. Her lod arbejdsgiveren nåde gå for ret.

- Men hvis hun ikke havde været så dygtig, kunne afgørelsen eventuelt være faldet anderledes ud, siger gårdejer Hauke Carstens.

Et voldsomt problem var der dog. Ikke kun retten til at køre bil var væk. Det samme var traktorkørekortet. Sammen med sin chef besluttede Femke Delfs at anmode om fortsat at kunne køre traktor.

Det tog dommeren cirka fem minutter at give et afslag.

- Jeg kan ikke forestille mig Dem undervejs med en 40 ton tung landbrugsmaskine og en promille på 1,97, lød begrundelsen.

I stedet måtte Femke Delfs så arbejde med udmugning, malkning og andre opgaver i stalden i det år, hun ikke måtte køre. Heldigt nok bor hun så tæt på arbejdspladsen, at turen kunne klares på cykel.

Annonce

Frygtet test

Undervejs i forløbet skulle mange udfordringer klares. Mest frygtet er den såkaldte medicinsk, psykologiske undersøgelse, der i folkemunde kaldes idiottesten.

Efter at have deltaget i et kursus bestod Femke Delfs. Andre er knap så succesrige og får først efter år eller måske aldrig kørekortet tilbage.

Det lange forløb med kursus, køreskole, test og bøde kostede Femke Delfs i alt 4200 euro.

- For de penge kunne jeg have kørt rigtig meget taxa, konstaterer den 24-årige over for dagbladet.

Annonce

Aldrig igen

Hendes facit er klart: Aldrig mere spritkørsel, Derfor tager hun heller aldrig bilen til fest for ikke at blive fristet til at sætte sig bag rattet på hjemturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce