Annonce
forside

Skamlingsbanken får støtte

Læserbrev: Regionsrådet for Syddanmark har netop bevilget 1 mio. kr. til formidling på Skamlingsbanken. Naturligvis under forudsætning af, at fredningssagen, som kører i øjeblikket, går i orden.

Kolding Kommune har lavet et meget interessant projekt, som skal formidle Skamlingsbankens natur- og kulturhistorie. Det nye "formidlingskoncept" er en del af en større revitalisering af det 100 ha store landskabsområde.

Det Region Syddanmark støtter er konceptet "Natur og stemmer der samler", der skal være i det kommende besøgscenter. Udstillingstemaerne "Dansk til debat" - om sprogtesterne og brugen og udviklingen af det danske sprog - og "Talens Kraft" - om ildsjælenes stemmer gennem tiden. Disse temaer skal udfoldes i form af historiske film og billeder, nye småfilm, lydklip, tekst og leg.

I landskabet kommer skattejagten "Stemmeslugeren ", som er såkaldt legende formidling, hvor den besøgende på en skattejagt skal indsamle stemmer og opnå flertal. "Fortidens stemme" som er opsatte formidlingsstandere / opholdssteder ved monumenterne med en kort skriftlig formidling af talernes historie og hovedbudskaber, mens en app kan sætte lyd til talerne.

Det glæder mig, at det er et enstemmigt Regionsråd, der bakker op om projektet på Skamling, med det flotte beløb. For mig at se, er der meget store muligheder i udviklingen af Skamling og formidlingen af den særdeles vigtige del af vores kultur og historie og selvfølgelig den skønne natur.

Skamlingsbanken har potentialet til at blive et attraktivt nationalt udflugtsmål, langt mere end i dag, men det skal ske i respekt for historie og naturen og så skal formidlingen være moderne og interessant for alle aldre. Det er nu godt på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce