Annonce
Nordtyskland

Skandaleramt ambassadør er på officielt besøg

Ambassadøren er inviteret til Flensborg af byens professionshøjskole for at holde et foredrag om international politik. Grafik: Hochschule Flensburg.
Tirsdag gæster Namibias ambassadør i Tyskland, Andreas Guibeb, Flensborg. Ifølge flere tyske medier er ambassadøren efterlyst med en international arrestordre. Selv afviser Andreas Guibeb alt.
Annonce

FLENSBORG: Tirsdag kommer Namibias ambassadør i Tyskland, Andreas Guibeb, på officielt besøg i Flensborg. Og det kan blive en noget pinagtig affære. Ifølge flere tyske aviser er diplomaten nemlig efterlyst med en international arrestordre på grund af økonomiske uregelmæssigheder.

Bild Zeitung har endog kunnet offentliggøre en kopi af arrestordren, som ambassadøren ellers i sit hjemlands medier har afvist som ”fake news”.

Vi har intet vist om det, og kan ikke forholde os til det.

Talsmand Torsten Haase.

Annonce

Strid om 80.000 euro

Den berlinske avis B.Z. skriver, at arrestordren blev udstedt i maj 2018 på grund af en ubetalt regning på 34.500 euro fra Universitetet i den østtyske by Jena. Pengene skylder ambassadøren ifølge avisen i forbindelse med en aftale om forskningsopgaver. Universitetet har tidligere bekræftet såvel gæld som arrestordre over for B.Z.

Avisen kan også berette, at ambassadøren skylder 46.410 euro til en kommunikationsvirksomhed.

Som ambassadør nyder Andreas Guibeb diplomatisk immunitet. En arrestordre kan derfor ikke føres ud i livet, ligeså lidt som pengene kan inddrives med retslige midler.

Ambassadøren er inviteret til Flensborg af byens professionshøjskole som foredragsholder. Undervisningsinstitutionen afviser at kende noget til sagen.

- Vi har intet vist om det, og kan ikke forholde os til det, forklarer skolens talsmand Torsten Haase til avisen Flensburger Tageblatt.

Over for dagbladet afviser Andreas Guibeb alle beskyldninger mod ham, og forklarer, at arrestordren er trukket tilbage efter ønske fra såvel universitetet som kommunikationsbureauet. Han har derfor bedt Bild og B.Z. om ”at korrigere deres fejlagtige artikler”.

Efter planen skal den afrikanske diplomat også besøge rådhuset og skrive sig ind i byens gyldne bog. Han skal i den forbindelse mødes med overborgmester Simone Lange samt bypræsident Hannes Fuhrig. Også byens industri- og handelskammer får besøg af Andreas Guibeb.

Både kommunen og erhvervskammeret afviser, at man tidligere har hørt noget om beskyldningerne mod Andreas Guibeb.

Annonce

Tidligere besøg

Flensborg er ikke ene om at have inviteret Andreas Guibeb. Så sent som i maj 2019 kunne han således sætte sit navn ind den gyldne bog i byen Neuss, der ligger i Nordrhein-Westfalen.

Andreas Guibeb har været Namibias ambassadør i Tyskland siden begyndelsen af 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce