Annonce
Esbjerg

Skandaleramt burgerkæde dropper Esbjerg for denne omgang

Fastfoodkæden Burger Shack dropper for nuværende planer om åbning i Esbjerg. Foto: PR
Den både populære og udskældte burgerkæde, Burger Shack, er blevet solgt. Lejemålet i Esbjergs gågade, hvor Burger Shack først annoncerede åbning i efteråret og sidenhen i december, er ikke en del af handlen, hvorfor kæden nu alligevel ikke åbner i Esbjerg i denne ombæring. Esbjerg er dog fortsat en af de byer, som den nye ejer kigger på.
Annonce

Esbjerg: Fastfoodkæden Burger Shack åbner alligevel ikke i Esbjergs gågade – i hvert ikke i denne omgang.

Det oplyser den aarhusianske restaurantkoncern Diningsix., som onsdag offentliggjorde, at man har købt Burger Shack.

Dinnigsix, der blandt andet står bag populære restaurantkoncepter som KöD, Basso, Klokken og Keyser Social, oplyser til JydskeVestkysten, at lejemålet i Esbjerg, nærmere betegnet i Kongensgade 36, hvor tidligere tøjbutikken Wagner lå, tæt på både Sunset Boulevard og McDonald’s, ikke er en del af handlen.

- I første omgang bliver den ikke til noget, da det var et franchise-projekt. Det vi kigger på, er at gøre det selv, og Esbjerg er klart én af de byer, vi kigger på. Når der er nyt, vil vi vende tilbage, oplyser Stine Skonning Plasmann-Hansen, der er ansvarlig for PR og kommunikation hos Dinningsix.

Annonce

Udskød åbningen

Burger Shacks planlagte indtog i Esbjerg kom frem sidste sommer og dengang var begejstringen i Esbjerg stor – ikke mindst fordi burgerkæden dengang blev rost til skyerne af anmelderne, som gav kædens burger prædikatet ”Danmarks bedst burger”. Men i månederne derefter havnede Burger Shack i et gevaldigt stormvejr med omfattende kritik, påbud og lovbrud for både forkert behandling af fødevarer og misvisende markedsføring.

Burger Shacks åbning i Esbjerg var oprindeligt blevet annonceret til efteråret 2020, men senere meddelte kæden, at åbningsdatoen var blevet udsat til december. Nu er den udsat på ubestemt tid.

Annonce

Syg i Ukraine

Det er familien Lindberg-Tranberg, der står bag Esjerg Farve & Lakfabrik, som ejer ejendommen i Kongensgade 36, og formilder af lejeaftalen er ejendomsmægler Eivind Dam Jensen.

Han siger, at han er overrasket over, at burgerkæden ikke kommer til Esbjerg alligevel, idet han har en lejekontrakt med det selskab, som stod bag Burger Shack. Forholdt oplysningen om, at de nye ejere af Burger Shack ikke har lejemålet i Esbjerg med i handlen, siger E. Dam Jensen, at han nu vil undersøge sagen.


Hvis lejemålet ikke er en del af handlen, skal de fortsat leve op til forpligtelserne i lejekontrakten, så jeg vil nu tage kontakt for at høre, hvad der skal ske.

Eivind Dam Jensen, ejendomsmægler


- Jeg er blevet oplyst, at ham der skulle åbne i Esbjerg, og som er identisk med ham, der driver Burger Shack i Kolding, ligger syg i Ukraine. Udlejer har givet lejer en frist frem til 31. i denne måned. Hvis lejemålet ikke er en del af handlen, skal de fortsat leve op til forpligtelserne i lejekontrakten, så jeg vil nu tage kontakt for at høre, hvad der skal ske, siger Eivind Dam Jensen.

Ifølge Dam Jensen driver selskabet, som han har lejekontrakt med, også kæden Pizzahytten, og denne kunne være en mulighed i lejemålet i stedet for Burger Shack, oplyser ejendomsmægleren. Han peger samtidig på, at Burger Shack eller nogle af de andre restaurantkoncepter, som de nye ejer af Burger Shack driver, kunne være en mulighed.

- Og vi har nu fået flere muligheder i et fleksibelt lejemål, eftersom lejemålet, hvor Krone Apotek var i samme ejendom, er lukket, lyder fra E. Dam Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce