Annonce
Nordtyskland

Skandaletog bliver alligevel udbygget

Aflysninger og forsinkelser præger togforbindelsen mellem fatslandet og Sild. Arkivfoto: Bahne Johannsen.

NIEBÜLL: Nu er der atter gode chancer for, at jernbanen mellem Sild og det nordfrisiske fastland kan blive udbygget til to spor inden for en overskuelig tid. Ledelserne hos det konservative CDU/CSU og socialdemokraterne i forbundsdagen er blevet enige om igen at skrive jernbanestrækningen ind i trafikministeriets særlov om byggerier, der kan gennemføres hurtigt uden om den tyske planlov. De slesvig-holstenske forbundsdagsmedlemmer Astrid Damerow und Johann Wadephul fra CDU meddelte tirsdag, at udbygningen til to spor mellem Niebüll og Klanxbüll på det nordfrisiske fastland igen ville blive omfattet af særloven og kaldte det for et gennembrud. Formelt skal sagen dog først vedtages i trafikudvalget og efterfølgende i forbundsdagen. Det skriver nyhedsbureauet DPA. Efter ønske fra den tyske miljøminister Svenja Schulze, SPD, blev udbygningen pillet ud af særloven i begyndelsen af november. I december anbefalede forbundsrådet, at den beslutning skulle omgøres.

Forsinkelser, aflysninger og almindeligt kaos er konsekvensen af, at jernbanen mod Sild kun er etsporet mellem Niebüll og Klanxbüll.

Forbindelsen er ekstremt vigtig, fordi mange mennesker dagligt pendler mellem Sild og deres bopæl på fastlandet og jobbet på Sild. Ekstreme boligpriser på ferieøen betyder, at de færreste, almindelige lønmodtagere har råd til at bo på Sild.

/JV

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce