Annonce
Sønderborg

Skansegården solgt til Charles Ginnerskov til spotpris

Arkivfoto: Henrik Rath.
Skansegården ved det fredede område ved Dybbøl er blevet handlet tre gange indenfor et år. Men det var faktisk først et år efter, at staten solgte Skansegården for fem millioner kroner, at Charles Ginnerskov overtog ejendommen privat. Her var prisen styrtdykket. Charles Ginnerskov købte nemlig Skansegården af sit eget holdingselskab for 150.000 kroner.
Annonce

Sønderborg: Det er sikkert med stor spænding, at Charles Ginnerskov afventer Sønderborg Byråds møde onsdag. For her skal de 31 politikere tage stilling til, om han får lov til at rive Skansegården ned. En gammel forfalden ejendom fra 1872, der ligger smukt placeret på toppen af det bakkede og fredede landskab ved Dybbøl med udsigt til havet.

For Charles Ginnerskov vil skabe et hjem for sin familie på stedet, hvor Skansegården ligger. Men faktisk viser det sig, at det slet ikke var ham, der købte ejendommen i en budrunde med staten. Det var holdingselskabet Next Trading ApS, der i oktober 2018 vandt budrunden og købte ejendommen for fem millioner kroner, fremgår det af tingbogen. Selskabet ejes af Charles Ginnerskov og hans far Thorben G. Jensen, der har skabt teleeventyret IP-Nordic i først Padborg og siden Gråsten. En virksomhed med Gazellevækst, som de har solgt til et hollandsk selskab. Charles Ginnerskov er nu direktør for firmaet.

Men allerede fire en halv måned senere - i februar 2019 - solgte Next Trading ApS Skansegården for det samme beløb - fem millioner kroner - nu til Ginnerskov Holding ApS. Et selskab ejet af Charles Ginnerskov. Efter yderligere syv måneder, nemlig i oktober 2019, købte Charles Ginnerskov som privatperson så Skansegården - men denne gang var prisen styrtdykket. Charles Ginnerskov købte Skansegården for 150.000 kroner. Altså har hans holdingselskab tabt 4.850.000 kroner på handlen.

I tingbogsattesten, som JydskeVestkysten har læst, står der om begrundelsen for købesummen:

"Ejendommens bygninger vurderes til at være i dårlig stand. Der foreligger bygningsundersøgelse".

Skansegården

Skansegården har adresse på Grønnekærvej 1 i et område, der blev fredet i 1987. Selve Skansegården er ikke fredet, men bevaringsværdig i klasse 3 SAVE skalaen.
Skansegården er fra 1872. Ejendommen havde oprindelig stråtag, men fremstår nu med eternittag. Ejendommen er i dårlig stand og stærkt misligholdt.

Efter at have fungeret som familiegård i mange år blev den købt af staten. Historiecentret har også benyttet sig af stedet til forskellige aktiviteter. I 1990 blev der opført et par træbarakker til formålet.

Skansegården, der ligger cirka 150 meter fra Skanse 3. Hverken museer eller fredningsmyndigheder mener, at ejendommen i sig selv har værdier, der gør, at den ikke kan rives ned.

Grunden, der ligger cirka 500 meter fra kysten, er på i alt 6842 kvadratmeter og består ifølge BBR af et samlet bygningsareal på 290 kvadratmeter og et samlet boligareal på 310 kvadratmeter.

Annonce

Skal svares skat

JydskeVestkysten har forelagt sagen for tre forskellige revisorer, der alle vurderer, at Charles Ginnerskov kan komme til at betale godt to millioner kroner i skat som konsekvens af handlerne.

Det er tilfældet, hvis Charles Ginnerskov ved at handle mellem sig selv og sit eget holdingselskab til en pris, der tilsyneladende ligger langt under markedsværdien, har påført sit holdingselskab et skattemæssigt tab på 4.85 millioner kroner, som er forskellen på den oprindelige pris på fem millioner kroner over for de 150.000 kroner, han selv har betalt af egen lomme for Skansegården.

- Skattemæssigt skal ejendomshandler mellem privatpersoner og deres egne holdingselskaber altid ske til markedsværdien. Er prisen sat for lavt, kan der foreligge en maskeret udlodning fra holdingselskabet, siger Peter Nordentoft, der er skattepartner i revisionsfirmaet Roesgaard & Partners og ekstern lektor i ejendomsbeskatning ved Aarhus Universitet.

De tre skatteeksperter vurderer, at skattemyndighederne som udgangspunkt vil fastsætte markedsværdien af Skansegården til fem millioner kroner, når Charles Ginnerskov igennem sine selskaber to gange har været med til at købe ejendommen for dette beløb. Det fremgik allerede da staten solgte Skansegården i 2018, at ejendommen var i dårlig stand.

Annonce

Pris: 2,2 mio. kr.

I skatte-terminologi hedder det "maskeret udlodning" eller "maskeret udbytte", når en hovedaktionær flytter værdi fra sit eget selskab til sig selv som privatperson. Det kan man godt, men så skal der svares skat på 42 procent af den gevinst, man har fået - altså det tab, der er påført holdingselskabet. I dette tilfælde 4.850.000 kroner - som så vil udløse en en skatteregning på 2.037.000 kroner.

Selv når skatten på de 2.037.000 kroner og prisen på de 150.000 kroner er betalt, står Charles Ginnerskov som privatperson med en ejendom til 2.187.000 kroner, som staten året forinden solgte for fem millioner kroner. Det svarer cirka til samme pris, som nummer to i statens budrunden bød for ejendommen tilbage i 2018.

Det S-ledede flertal med borgmester Erik Lauritzen i spidsen vil på baggrund af myndighedernes behandling - herunder Fredningsnævnets afgørelse - give tilladelse til en nedrivning. Venstre og Dansk Folkeparti, der ellers har givet nedrivningstilladelse til snesevis af bevaringsværdige bygninger, vil ikke tillade en nedrivning. De ønsker ejendommen bevaret og renoveret.

Det er trods flere forsøg på telefon og mail ikke lykkedes at få en kommentar fra Charles Ginnerskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce