Annonce
Sønderborg

Skarpe blikke valgte 100 kunstværker ud

KunstPunkts medlemmer hjalp censorerne med at flytte rundt på værkerne til de rigtige rum, hvor de skal hænges op. Foto: Claus Thorsted

To kunstnere og en gallerist har brugt weekenden på at udvælge værker til KunstPunkts fjerde censurerede udstilling.

Augustenborg: Tre kritiske blikke har brugt mange timer i weekenden på at udvælge værkerne til KunstPunkts åbne censurerede udstilling. Hele 517 værker lige fra strikket kunst til malerier er blevet indleveret på KunstPunkt. Værkerne kommer fra kunstnere i hele Danmark samt Tyskland og en enkelt fra Rusland. Det er fjerde gang, at kunstnersammenslutningen KunstPunkt har en åben censureret udstilling, og det er det største antal tilmeldte kunstnere, som har indleveret værker i år.

Det er gallerist Kim Nørballe fra Augustiana, grafiker og billedkunstner Mette Mailund Strong fra Silkeborg og keramiker Malene Hansen fra Højer, der har vurderet hvert enkelt værk. De har valgt 100 værker ud til udstillingen.

- Der har været en stor mangfoldighed og meget variation. Vi har udelukkende gået efter kvalitet, siger Mette Mailund Strong.

Kunstnerne har afleveret værker til seks forskellige kategorier som maleri, skulptur og foto.

- Der har været mange forskellige genrer, og kvaliteten har været meget høj, siger Malene Hansen.

- Vi har været gode til at blive enige, og vi har erfaringer fra hvert vores område. Hvis der har været keramik, så har Malenes ord for eksempel vægtet tungt, siger Mette Mailund Strong.

Annonce

Udstilling

Udstillingen har fernisering lørdag den 8. december klokken 12-17. Udstillingen åbnes af borgmester Erik Lauritzen. Herefter er udstillingen åben frem til den 13. januar. Der er åbent på hverdage klokken 13-17, weekend og den 26. december klokken 11-17. Der er lukket den 23.-25 december samt den 31. december og 1. januar. KunstPunkt ligger på Storegade 14 i Augustenborg. Der er fri entré.

Kunstner Else Frøsig byder ind med, hvor kaninen skal stå. Foto: Claus Thorsted

Det er de tre censorers job at finde ud af, hvor de 100 værker skal hænge i KunstPunkts udstillingslokaler. Det tager lang tid at flytte rundt på værkerne til andre rum og hen til andre værker.

- Det har været lidt hårdere, end jeg havde regnet med. Der har været meget at forholde sig til. Kvaliteten har været ok og er godkendt, siger Kim Nørballe.

De udvalgte kunstnere er mellem 20 og 80 år.

- Det glæder mig som formand, at rigtig mange af vores egne medlemmer er blevet udvalgt, siger Anne Grethe Nielsen.

En af dem er Else Frøsig, som har fået antaget sine papskulpturer lavet i den mexicanske kunstart kaldet skulpturmaleri. Og måske får hun endda solgt nogle af sine ting til en af censorerne.

- Ej, hvor er de altså flotte. Hvad skal du have for den her, spørger Kim Nørballe.

I alt har 56 kunstnere fået værker med på udstillingen, og 113 personer har sendt værker ind.

De tre censorer diskuterer, hvor værkerne skal hænge. Foto: Claus Thorsted
Kan den hænge her, spørger Mette Mailund Strong. Foto: Claus Thorsted
Anne Grethe Nielsen hjælper Kim Nørballe med at placere et par skulpturer. Foto: Claus Thorsted
Selvom skulpturen er lille, så er betonstøtten meget tung. Foto: Claus Thorsted
KunstPunkt har sin fjerde censurerede udstilling. Foto: Claus Thorsted
KunstPunkt har sin fjerde censurerede udstilling. Foto: Claus Thorsted
KunstPunkt har sin fjerde censurerede udstilling. Foto: Claus Thorsted
KunstPunkt har sin fjerde censurerede udstilling. Foto: Claus Thorsted
KunstPunkt har sin fjerde censurerede udstilling. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce