Annonce
Tønder

Skarpheden skal tilbage hos FC Sydvest

Hans Henrik Andreasen håber at FC Sydvest 05 kan genfinde skarpheden til onsdagens kamp mod Ringkøbing IF. Der skal point på kontoen, lyder det meget kontant. Arkivfoto: Flemming Andersen
Sidste weekends store nederlag i Odense-forstaden Dalum skal vaskes væk, når FC Sydvest onsdag aften tager imod Ringkøbing IF.

TØNDER: OPDATERET - kampen spilles 18.45, ikke klokken 19.00 som først annonceret.

Der står på alle måder revanche på menuen, når FC Sydvest onsdag aften tager imod Ringkøbing IF hjemme på Bankparken. Onsdagskampen kommer efter at det i weekenden blev til en ordentlig snitter ude mod Odense-klubben Dalum IF, hvor FC Sydvest tabte med 5-1.

Netop det at se fremad, er også overskriften hos træner Hans Henrik Andreasen.

- Vi er endelig tilbage på hjemmebane, og det skal vi udnytte. Vi vil gerne tilbage på sporet og lave nogle point efter det i weekenden. Det gjorde ondt at tabe i Dalum, specielt fordi det skete på den måde. Det lægger vi fra os nu og ser fremad - der er en ny kamp i morgen, og det er det fokus vi har lagt i truppen.

Ringkøbing er aktuelt sidst i 2. divisions gruppe 2, mens FC Sydvest indtager niendepladsen med tre point i tre kampe. Derfor er det også en modstander, som er opsat på at få gang i pointscoringen, vurderer Hans Henrik Andreasen.

- Ringkøbing har heller ikke haft nogen god sæsonstart, så det bliver en vigtig kamp for begge mandskaber, vil jeg mene. De spiller meget bedre end stillingen antyder lige nu, så vi skal op på dupperne. Skarpheden og kvaliteten i begge ender af banen bliver det afgørende, som jeg ser det.

Annonce

Festival-opbakning

Kampen er samtidigt blevet til et bidrag i Tønder Festivalens optaktsprogram, 4+. Det samarbejde håber FC Sydvest vil trække ekstra mange tilskuere til onsdag aften.

- Det er meget positivt. Jeg håber virkelig at vi får en god opbakning i morgen, og en god kamp vil virkelig lune på holdet.

FC Sydvest og Ringkøbing IF tørner sammen onsdag klokken 18.45 på Bankparken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce