Annonce
Kultur

Skatebane: Esbjerg får en unik gave til street-folket

Faciliteterne for skatere på Game StreetMekka får et markant løft, når den nye skatebane efter planen står klar i slutningen af maj. Banen er en gave fra Esbjerg Skateforening. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Esbjerg Skateforening står bag etablering af en ny skatebane ved Game StreetMekka. banen er en gave til Esbjerg Kommune og forventes klar til at tage imod brugerne i slutningen af maj.

Esbjerg Kommune: Esbjergs skatere og andre med interesse for gadeidræt og fart kan godt begynde at glæde sig.

Esbjerg Skateforening forærer nemlig byen og dens borgere en gave til en værdi af trekvart million kroner.

Foreningen vil for egne midler opføre et 380 kvadratmeter stort skateareal  ved Remisen i forlængelse af de eksisterende udendørs faciliteter ved Game StreetMekka.

- Idéen opstod for omkring tre år siden. Vi havde som forening brug for en base, og mange af vores medlemmer holdt i forvejen til på Game. Vi fik lavet tegninger til et nyt skateareal og gik i dialog med Esbjerg Kommune og Game. Så begyndte vi at banke på døre ved forskellige fonde og mødte heldigvis stor velvilje, og nu er vi altså klar til at stikke spaden i jorden, så snart politikerne i de forskellige udvalgt har nikket ja, siger Bo Villumsen, der er formand for Esbjerg Skateforening.

Det er den førende aktør indenfor etablering af professionelle skateparker i Danmark, FSR Beton, der skal opføre de nye faciliteter, og firmaet forventer at være færdig med projektet i slutningen af maj, hvis de som forventet kan tage første spadestik den 19. april.

Når banen er færdig, bliver den overdraget til Esbjerg Kommune som en gave, og det er så op til folkene på Game StreetMekka at få banen ind under den daglige drift. Banen er tilgængelig for alle, der er ikke krav om medlemskab af hverken Game StreetMekka eller Esbjerg Skateforening.

Annonce

For alle

Og hvad er det så, esbjergenserne kan forvente?

-  Uden at gå for meget i detaljer kan jeg love, at det bliver rigtig godt, og der bliver noget for alle. Det bliver åbent og fladt, og det bliver et areal, hvor det er muligt at opdele brugerne efter færdigheder og niveau. Det bliver en bane, som både kan bruges af skatere, til scoot (løbehjul, red.), BMX og rulleskøjter,  og der bliver også "hænge-ud-steder", så det bliver et rigtigt streetmiljø, siger Bo Villumsen, der regner med, at den nye bane bliver base for Esbjerg Skateforening, der har omkring 50 medlemmer.


Det bliver fedt og en helt unik bane, som ikke er magen til nogen anden i forvejen.

Bo Villumsen.


- Det bliver fedt og en helt unik bane, som ikke er magen til nogen anden i forvejen. Som skater er det altid fedt at køre på forskellige baner, så vores medlemmer vil også fremover synes, det er fedt at komme til for eksempel Varde og Ribe, og vi håber selvfølgelig også på at få gæster udefra, siger Bo Villumsen.

Annonce

Taknemlig

Formanden for Kultur- & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K), ser den nye skatebane som et stort løft af området ved Remisen.

- Jeg er meget taknemmelig for gaven på vegne af både kommunen, Game StreetMekka og de mange unge, der kan få gavn af den. Den skal bygges sammen med det allerede eksisterende område på Game StreetMekka, så det vil samlet give området et kæmpeløft. Det er mit håb, at det nye og forbedrede skateområde kan tiltrække endnu flere unge og få endnu flere ud at røre sig, siger May-Brityt Andrea Andersen.

Sagen skal behandles endeligt i både økonomiudvalg og byråd, men det forventes at blive en  formsag at nikke ja til gaven.

Økonomi

Det udendørs skateareal på 380 kvadratmeter kommer til at koste 752.000 kroner.

Projektet har modtaget støtte fra Lokale & Anlægsfonden, Norlys Vækstpulje, Den Fritidskulturelle Pulje, Lauritzen Fonden, Johan Hoffmann Fonden og Esbjerg Fonden, og  Esbjerg Skateforening betaler selv 15.000 kroner.

Der er i budgettet afsat 246.000 kroner til udskiftning af yderligere 168 kvadratmeter nedslidt asfalt ved Game Streetmekka, og det udføres i forbindelse med etablering af det nye skateareal.

Sådan ser en del af den nye skatebane ud på en af de foreløbige illustrationer. Illustration FSR Beton.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce