Annonce
Billund

Skaterdrenge vandt årets samskabelsespris

Vinderne af unge-prisen (fra venstre): Adrien Albouy, Basile Knapp og Max Veise. Kvinderne er deres mødre. Foto: Kristina V. Skjoldborg
For andet år i træk blev Børnenes Hovedstads samskabelsespriser uddelt. De gik blandt andet til en håndboldkvinde og tre skaterdrenger.

Billund: Omkring 50 mennesker var mødt op, da Børnenes Hovedstad, også kaldet CoC Playful Minds, holdt deres awardshow for andet år i træk.

- Vi vil gerne sætte fokus på og hylde det at udvikle og skabe sammen, sagde administrerende direktør for Børnenes Hovedstad, Charlotte Sahl-Madsen.

Over 50 personer mødte op for at overvære prisuddelingen og deltage i de efterfølgende aktiviteter. Der skulle findes en vinder inden for tre kategorier: Årets business-samskaber, årets unge-samskaber og årets pædagogiske samskaber.

I hver kategori var der tre nominerede.

- Jeg har ikke selv været med til at udvælge de nominerede, men jeg ved, at særligt unge-kategorien var en udfordring, fordi der var så mange gode bud, sagde Charlotte Sahl-Madsen.

Guldet regnede ned over vinderne. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Vinderne

Inden prisuddelingen blev ordet 'samskabelse' forklaret for det fremmødte publikum:

- Samskabelse betyder at være fælles om at skabe noget nyt, som man ellers ikke kunne skabe alene. Vi lægger vægt på samskabelse mellem børn og voksne, hvor begge parter er ligeværdige, forklarede videnschef Karin Møller Villumsen.

Vinderen som årets business-samskaber blev virksomheden Culture Shift, der består af kvinderne Lucy Read, Rachel Gardiner Faulkner og Amanda John. De fik den blandt andet for deres kreative workshops og arrangementet "Billund Fun Palace" der løber af stablen senere på året.

Årets unge-samskaber blev de tre drenge Max Veise, Basile Knapp og Adrien Albouy. De arbejder alle tre sammen mod det mål om at få en skaterbane til Billund og har blandt andet solgt kager, samlet pant og startet en forening.

Årets pædagogiske samskaber blev Rikke Aarhus Wildenchild og for hendes arbejde med håndbold gennem Talent Billund.

Efter prisuddelingen var der Klog Fredag med professor Antje Gimmler og lektor og ph.d. Caroline Schaffalitzky samt kreative værksteder og spillebule, hvor et nyt ’verdensborgerspil’ fik sin debut.

Annonce
Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Lokale ildsjæle i pressens tjeneste

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Haderslev

Her er listen over Haderslevs nye byråd: Se, hvilke poster politikerne får

Annonce