Annonce
Læserbrev

Skattecentret skal til Esbjerg

Læserbrev: Danmarks nye skattecenter skal efter min mening placeres på Adgangsvejen i Esbjerg. Derfor har jeg kontaktet skatteminister Morten Bødskov (S) for at udtrykke opbakning til placeringen af skattecenteret i Esbjerg.

Argumenterne for at placere skattecenteret på Adgangsvejen i Esbjerg er mange. Dels står lokalerne klar til en indflytning allerede her i foråret. Dels kan UC Syd allerede tilbyde en professionsbachelor indenfor skat, som snart kan udbygges med en skattefaglig professionsbachelor og efteruddannelse.

Argumenterne for et nyt nationalt skattecenter i Esbjerg er gode. Det må også betyde noget for skatteminister Morten Bødskov, at regeringen og dens støttepartier kan levere på den nye finanslovsaftale allerede i år ved at placere skattecenteret i Esbjerg. Således er der sat 150 millioner kroner af til at oprette et nyt kontrolskattecenter i år. Et center med 250 medarbejdere, der skal beskæftige sig med snyd og organiseret kriminalitet på skatteområdet.

Jeg vil opfordre alle sydjyske politikere i Folketinget, i regionen og i kommunerne til at bakke op om en placering af det nye skattecenter i Esbjerg. Det vil gøre det muligt hurtigt og effektivt at oprette et velfungerende skattecenter med lokale arbejdspladser, som vil få betydning for hele Syd- og Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce