Annonce
Tarm

Skattechef i Ringkøbing efter eksplosion: Vi er rystede og tænker på kollegerne

Underdirektør Helle Kisum er chef for Opkrævning og Betaling i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørgen Kirk
- Dét, der er sket, berører os alle, både som borgere og ansatte i Skattestyrelsen. Det er man chokeret over, siger underdirektør Helle Kisum.

Ringkøbing: Eksplosionen i aftes ved Skattestyrelsen på Østbanegade på Østerbro i København har sendt rystelser ud til skattemedarbejdere landet over. Også til de 500 medarbejdere hos Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen i Ringkøbing.

Det fortæller underdirektør Helle Kisum, der er chef for Opkrævning og Betaling, der har kontorer på Damstrædet i Ringkøbing.

- Vi er jo alle sammen rystede over dét, der er sket. Vi har gode kolleger på Østerbro, og har egne folk sendt derover. De har det heldigvis godt, men vi afventer, at der sker noget, og jer er i dialog med vores pressetjeneste. Men dét, der er sket, berører os alle, både som borgere og ansatte i Skattestyrelsen. Det er man chokeret over. Vi er jo alle rigtig tit i Østbanegade, jeg selv er derovre en gang om ugen. Vi kender jo alle folk derovre og arbejder sammen med dem. Min første tanke var, at det gudskelov skete om aftenen, så vi ikke havde så mange kolleger inde i bygningen, siger Helle Kisum.

Sprængningen i aftes på Østerbro er ikke den første mod en Skat-lokation – det sket tre gange tidligere – og endnu har politiet ikke nogen gerningsmand eller motiv for hændelsen.

At Skat vækker følelser hos folk, mærker medarbejderne i Ringkøbing også.

- Ja vi oplever da vrede borgere, og vi gør meget ud af at talte sammen, hvis nogle kolleger bliver udsat for noget og reagerer ved at give hjælp. Men sådan noget som dette har vi aldrig været tilnærmelsesvis udsat for, gudskelov. Men der er da borgere, der føler sig klemt i systemet, og dem forsøger vi at give så god en oplevelse som muligt. Det er engang imellem for meget for den enkelte borger, og det prøver vi at have forståelse for, men man skal tale ordentligt til offentligt ansatte, siger Helle Kisum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce