Annonce
Esbjerg

Skattegælden knækker vinfirma: Pengene faldt ikke inden kurators frist

Engrossalget af vin kommer næppe i gang hos Esbjerg-firmaet Scandinavian Wine. Firmaet havde frist til onsdag til at indgå en aftale med kurator om betaling af et "større beløb", som det privatdrevne firma skylder Skat. Ved fristens udløb var hverken penge eller en aftale om en løsning i hus. Arkivfoto: Michael Svenningsen/ Ritzau Scanpix

Scandinavian Wine har ikke opfyldt frist fra kurator til at betale et "større beløb", som det privatdrevne Esbjerg-firma med tre ansatte skylder Skat.

Esbjerg: En større gæld til Skat er årsagen til, at engrosfirmaet Scandinavian Wine i Esbjerg er erklæret konkurs den 7. februar.

Det ubetalte krav fra Skat omfatter ubetalt moms, A-skat fra lønninger, samt afgifter på vin, spiritus og chokolade, oplyser kurator Erik Laigaard, advokat hos Kirk Larsen & Ascanius, Esbjerg.

Han ønsker ikke at oplyse størrelsen på det skyldige beløb, ligesom omsætningen i det privatdrevne firma ikke er offentligt tilgængelig.

Gælden til Skat i form af tilbageholdt skat er ophobet over en længere periode.

Annonce

Jeg har ikke modtaget de skyldige penge til skat, og jeg har ikke modtaget et løsningsforslag, der kan give mulighed for, at konkursen tilbagekaldes.

Erik Laigaard, kurator, advokat og partner i Kirk Larsen & Ascanius, Esbjerg

Millionomsætning

Ud over ejer Kaj Kristensen var der en fuldtidssælger og to ansatte med løntilskud ansat med få timer.

Kurator Erik Laigaard regner ikke med, at konkursen bliver tilbagekaldt, inden konkurslovens frist på 14 dage, der udløber torsdag.

- Jeg har ikke modtaget de skyldige penge til skat, og jeg har ikke modtaget et løsningsforslag, der kan give mulighed for, at konkursen tilbagekaldes, forklarer Erik Laigaard.

Kaj Kristensen udtrykte forleden håb om, at han kan føre firmaet videre.

- Jeg regner med at få sagen løst, så jeg kan drive Scandinavian Wine videre, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce