Annonce
Danmark

Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.

Departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchner har ikke tænkt sig godt nok om.

Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en skriftlig kommentar til en sag om renovering af Brøchners sommerhus i Rørvig.

Mistænkelige forhold ved byggeriet har gjort, at Brøchner har afbrudt samarbejdet med firmaet, som stod for renoveringen.

- Jeg har den klare holdning, at der skal være ordnede løn- og arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked. Social dumping og sort arbejde er totalt uacceptabelt, siger Bødskov.

- I denne sag står det klart for mig, at Jens Brøchner ikke har tænkt sig godt nok om og ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok.

- Han har ikke været grundig nok i forhold til, om der var ordnede forhold, og det har han jo også selv erkendt, siger Bødskov.

Ekstra Bladet og Fagbladet 3F har afsløret mistænkelige forhold ved byggeriet.

Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan to litauiske håndværkere - uden registrering - bygger på et anneks og en terrasse på et sommerhus, som tilhører Jens Brøchner.

Forholdene ved byggeriet har fået 3F til at slå alarm og anmelde sagen til Arbejdstilsynet.

Jens Brøchner har undskyldt sagen. Og det får ikke konsekvenser for ham. Det understreger Bødskov.

- Sagen efterlader et rodet billede, og jeg mener, at det er den helt rigtige beslutning, at han med det samme har afbrudt samarbejdet med det pågældende firma, siger ministeren.

- Det skal være orden i sagerne, og jeg har selvsagt en forventning om, at noget lignende ikke gentager sig.

- Sagen påvirker ikke min holdning til, om Jens Brøchner er den rigtige departementschef i Skatteministeriet. Jeg har fuld tillid til, at han fortsat kan løfte sit ansvar og sine opgaver i tilknytning hertil.

- Folketinget har bedt om en redegørelse i sagen. Det vil de naturligvis modtage, siger ministeren.

/ritzau/

Annonce
Se Ekstra Bladets historie om sagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce