Annonce
Esbjerg

Skatteminister på Ribe-visit i skyggen af bombe

Fuldmægtig i udlandsafdelingen hos Skattestyrelsen i Ribe, Mette Hansen, fortæller her om afdelingens arbejde til skatteminister Morten Bødskov, skatteordfører hos Socialdemokratiet, Troels Ravn, til venstre og halvt skjult direktør Karin Bergen fra Skattestyrelsen. Foto: Ole Maass.

Landets nye skatteminister Morten Bødskov, (S), fik mandag ved middagstid en grundig rundvisning hos Skattestyrelsen i Ribe, og her fik han et godt indtryk af en topmoderne organisation, som nu tæller 300 skattemedarbejdere, som har deres arbejdsplad

RIBE: Besøget fandt sted i skyggen af det bombeattentat, som i tirsdags ramte Skattestyrelsen i København, og netop denne kriminelle handling og den utryghed det har skabt hos medarbejdere i Skat var også oppe at vende, da landets nye skatteminister Morten Bødskov, (S) sammen med sit partis skatteordfører Troels Ravn mandag ved middagstid fik en større rundvisning hos Skattestyrelsen i Ribe.

- Denne bombesprængning har naturligt nok ført til skærpet opmærksomhed og overvågning - ikke kun i København, men også i Ribe. Det har i høj grad påvirket medarbejderne, men ledelsen har tacklet situationen på den rigtige måde. Det er ved at tale åbent om det, og de medarbejdere, der har haft brug for psykologhjælp har fået det tilbudt, konstaterede Morten Bødskov i kølvandet på rundvisningen i Ribe.

Karin Bergen, direktør i Skat supplerede ministeren og understregede, at bombeattentatet mod Skat ikke kun har påvirket de 60-70 medarbejdere i afdelingen Person, som arbejder på det ramte kontor i København.

- Derfor har vi kaldt alle medarbejdere sammen, og alle de medarbejdere, som har haft brug for én til én-samtaler har fået det. Jeg har haft grædende medarbejdere på mit kontor, så denne sag har påvirket os meget, understreger hun.

Annonce

Livsnerve

Skatteminister Morten Bødskov betegnede efter sin rundvisning hos Skattestyrelsen i Ribe denne som en topmoderne organisation i nye flotte, fysiske rammer. Han slog samtidig fast, at det arbejde Skattestyrelsen udfører er en "livsnerve i det danske velfærdssamfund".

Grundig orientering

Rundvisningen hos Skattestyrelsen i Ribe gav Morten Bødskov og Troels Ravn indblik i det arbejde, der udføres med udgangspunkt i den gamle amtsgård i Ribe. Blandt andet fik ministeren en grundig orientering om opkrævningen af personskatter og selvangivelsen. Det var underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig, som stod for denne orientering.

- Vi opkræver over 500 milliarder kroner i personskatter. Det dækker mere end halvdelen af statens indtægter, konstaterede Karoline Klaksvig og slog fast, at Skattestyrelsen i Danmark råder over verdens mest digitaliserede og brugervenlige personskattesystem.

Karoline Klaksvig orienterede også ministeren om de redskaber Skattestyrelsen har taget i brug for at forhindre snyd og uregelmæssigheder i forbindelse med årsopgørelsen.

Der er således etableret 35 såkaldte stopklodser, som krydstjekker de oplysninger borgerne kan rette i årsopgørelsen. Hvis indberetningerne er ulogiske - f.eks., at en skatteyder har uforholdsmæssigt store fradrag i forhold til sin indtægt, bliver borgerens indberetning blokeret. Det skete i flere end 20.000 indberetninger for indkomståret 2018, konstaterede Karoline Klaksvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];