Annonce
Læserbrev

Skattestigning må ikke blive målet

Annonce

Læserbrev: Når man læser interview med Søren Laulund bragt 6. februar, bliver man i tvivl, om en skattestigning er målet eller midlet for Socialdemokratiet.

Det er værd at huske, at det danske udligningssystem er sat i verden for at skabe lige muligheder for kommunerne for at kunne levere tilnærmelsesvis det samme serviceniveau i hele Danmark. Det er altså et forsøg på at udligne de økonomiske forskelle, der er i medfør af forskellige sammensætninger af erhverv og borgere. Når regeringen er ved at gennemføre en tilretning af det system, og den medfører større ulighed kommunernes muligheder imellem, så består opgaven altså i at råbe vagt i gevær. Ikke i at råbe ”skattestigning” som automatreaktion.

En skattestigning kan aldrig blive målet. Allerhøjest midlet.

For Venstre er det vigtigt, at vi altid forholder os til, om vi bruger pengene rigtigt. Når verden udvikler sig, så sker der ændringer i befolkningens sammensætning. Der sker også udvikling i, hvad der er teknisk muligt. Og der sker forandringer i de forventninger, vi har til den offentlige sektor. Det kan betyde både muligheder for effektiviseringer eller behov for udvidelse af budgetterne. Og det er sådan, vi anskuer potentialekataloget: En gennemgang af vores drift, med fokus på hvor vi ser muligheder for at omlægge nuværende service til noget andet. Og derfor er Venstre også glad for Socialdemokratiets initiativ til en gennemførelse af denne øvelse. Så vi sammen får dialogerne om, hvordan vi fortsat kan levere høj velfærd i Varde kommune. Så vi ved, at vi bruger pengene rigtigt.

Søren Laulund (S) har ikke ønsket at kommentere læserbrevet.

Line Berner. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce