Annonce
Esbjerg

Skechers-skoene har stadig fart på

Peter Jørgensen med skoen, der godt kan leve op til betegnelsen ”jubilæumsskoen”. ”Skechers Energy modellen”, der blev lanceret som den første Skechers-sneakers, som mærket distribuerede i 1995.Og flot, smart – men måske lidt sart – er den stadig. Foto: Kirsten Enevoldsen
25 års jubilæum fredag, hvor alle butikschefer sætter kursen mod hovedkvarteret for at fejre dagen, og ugen efter går Sports Connection over grænsen mod syd til Hamborg. Alle butikschefer fra hele Skandinavien sætter kursen mod hovedkvarteret.

Esbjerg: 25 års jubilæum - i fineste løbestil, konstant vokseværk, marathon-gazelle – det vil sige gazelle-virksomhed fire år i træk, i top-fem blandt regionale virksomheder i EY Entrepreneur Of the Year og med markante og klar med grænseoverskridende udvidelsesplaner i den nyeste og netop vedtagne femårs plan.

Det er i hovedoverskrifter status for Sports Connection med eneforhandling af skomærket Skechers i Skandinavien – virksomheden, der trådte sine barnesko på Industrivej i Bramming, men som på grund af manglende udvidelsesmuligheder flyttede til Esbjerg for et år siden. Her har Skechers et flot domicil på Kvaglundvej, hvor administrationen, showrooms lager og onlineshop for hele virksomheden nu har til huse.

Det vil sige: Skechers er allerede så meget i bekneb for lagerkapacitet, at der er lejet yderligere plads hos Blue Water på havnen.

Det var med blødende hjerte, vi måtte flytte virksomheden. Men af pladsmæssige og tidsmæssige årsager var det en nødvendighed.

Peter Jørgensen

25 eventyrlige år

Direktøren for det hele – Peter Jørgensen fra Bramming – kan da også godt tilslutte sig beskrivelsen ”eventyrlige og forrygende 25 år”. Det, der i 1994-95 begyndte med kun Peter og hans hustru, Marianne, på Industrivej 71 i Bramming med forhandling af de japanske Mizuno-sko og egenproduktion – Peter havde erfaringen fra Gørding Skofabrik, udviklede sig til et forretningsgrundlag med salg af sportssko, modesko og Disney børnesko.

I 2003 blev indgået en aftale om overtagelse af salget af Flexi Sko fra Gørding Skofabrik, og Peter Jørgensen samlede det hele på den anden side af Industrivej i Bramming – under navnet Sports Connection.

Ret hurtigt kom firmaet ind med produktion af sine skokollektioner i Kina, Indien og Sydeuropa. Under et besøg hos en leverandør i Italien blev Peter opfordret til at tage kontakt til en kæmpe amerikansk skoproducent.

Det var netop det amerikanske mærke Skechers, som manglede en distributør af sine Skechers kollektioner på det skandinaviske marked.

Annonce

Topfolk på besøg i Bramming

I 2005 kom to topfolk fra den store USA-virksomhed på et tre-dages besøg i Bramming, der blev den helt afgørende milepæl. Peter Jørgensen rejste kort tid derefter til Los Angeles til sin første konference hos Skechers. Hvilket han har gjort mindst hvert halve år lige siden:

- Det var enormt spændende, og det krævede mange arbejdstimer, mange rejsedage. Virkelig op ad bakke var det i starten. Jeg var rundt at banke på mange døre, og økonomisk var det godt, vi stadig forhandlede Flexi Sko og selv producerede fodtøj i Bramming, fortæller Peter over en kop kaffe i det store, farvestrålende showroom på Kvaglundvej.

Annonce

Partner med i firmaet i 2008

I 2008 spændte finanskrisen ben for mangt og meget. Peter, der er civiløkonom af uddannelse, søgte – og fik – derfor en partner, en hollandsk finansmand, som købte sig ind i Sports Connection og blev en konstruktiv sparringpartner.

Det hele tager pæn fart i 2009, hvor Peter satser udenlands, og i 2013-14 koncentrerer han sig udelukkende om distribution af Skechers. I 2013 kom den første rene konceptbutik – i Odense.

Herefter går det slaw i slaw. I Fields i København, i Bergen i Norge – videre til Sverige og til den yderste forpost ved den finsk-russiske grænse.

Butik nummer 40 blev anlagt i Rødovre-centret i oktober, nummer 41 åbnede i forrige uge i Helsinki, og om godt otte dage går Skechers over grænsen sydpå – til Hamborg, hvor der åbner to butikker – i centrum og ude ved lufthavnen.

Alene i år har firmaet formået at åbne hele 13 nye Skechers konceptbutikker.

Annonce

12 shop-in-shop butikker

- Jubilæumsåret markeres også ved åbning af 12 Skechers shop-in-shop butikker over hele Norden – med start i Oslo – senere i Bergen og blandet andet i Odense. Her er også tale om mindre Skechers koncept ”universer”, og vi har sammen med kæden Skoringen etableret et samarbejde, hvor vi åbner små 200 shop-in-shops i deres butikker i Norge og Danmark, fortæller Peter Jørgensen, der tilsyneladende stadig har overblikket både i Esbjerg, i Skandinavien og nu altså snart på det store tyske marked med godt 83 millioner indbyggere.

Stress er ikke lige det, han signalerer, men han er tydeligt glad for sit job, sine medarbejdere, den konstante puls med indkøb af nye kollektioner – de rette. Og så videre. Men lige nu er det jubilæumsdagen, der planlægges. Reception fredag eftermiddag den 22. november om eftermiddagen efterfulgt af en stor aftenfest for mere end 100 personer. Alle butikschefer fra hele Skandinavien er kaldt til møde i dagene før:

- Og så skal de selvfølgelig være med til at feste sammen med vores dedikerede og dygtige team på 50 medarbejdere fra hovedkvarteret i Esbjerg, siger Peter, der også venter sønnerne, Christian og Frederik, hjem fra København og datteren Pernille fra Århus.

Selv bor han og Marianne stadig i Bramming:

- Det var med blødende hjerte, vi måtte flytte virksomheden. Men af pladsmæssige og tidsmæssige årsager var det en nødvendighed, siger Peter Jørgensen, der stadig er iværksætter med både hjerne og hjerte.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Esbjerg

Vi tog pulsen før EfB-kampen: Fansene er delt i to lejre efter EfB-balladen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce