Annonce
Esbjerg

Skeptisk borgmester vil granske cykelstibro

Der skal flere penge til, hvis projektet med en supercykelstibro skal hænge sammen.

Det er ikke længere givet, at Venstre vil støtte projektet med en ny cykelstibro over banelegemet ved Esbjerg Banegård. Borgmester har bedt om redegørelse for økonomien.

Annonce

ESBJERG: Økonomien i byggeriet af den nye supercykelstibro over banelegemet ved Esbjerg Banegård, der bliver væsentligt dyrere end forventet med en overskridelse på hele 7,7 mio. kr., vil blive gransket nøje, når borgmester Johnny Søtrup (V) er tilbage fra ferie.

Det siger Søtrup i kølvandet på, at JydskeVestkysten forleden kunne fortælle, at ikke blot anlægsudgifterne, men også udgifterne til den årlige drift er steget dramatisk. Sidstnævnte er endda fordoblet fra anslået 500.000 kr. i budgettet til omkring 950.000 kr.

- For godt tre uger siden meddelte jeg Socialdemokraternes gruppeformand John Snedker, at jeg er mere end skeptisk med hensyn til finansieringen af en kommende cykelstibro ved banegården. Det var - og er - jeg, da vi var blevet orienteret om de fordyrelser, der var på vej i forhold til anlægsfasen. Min tvivl om projektet bliver bestemt ikke mindre af, at det viser sig, at driften også stiger betragteligt, siger Johnny Søtrup, der slår fast, at der - når han er vender tilbage til sit kontor - vil ligge et notat om den samlede økonomi, og at indholdet af notatet vil være afgørende for, om han fortsat vil støtte projektet.

Kritisk formand

Cykelbroen, som staten medfinansierer med omkring 10-11 mio. kr., har vist sig at løbe op i over 32 mio. kr. i anlægsudgifter. Det har bragt projektet i nogen modvind.

Forleden slog formanden for Esbjerg Kommunes Kunstråd, René Holm, der selv er daglig cyklist og stor fan af cykel-tiltag, fast, at han ikke kan se fornuften i en cykelbro på dét sted med 200 meter til jernbanebroen med cykelsti og 300 meter til tunnelen ved Tobakken. Han anbefaler i stedet, at man investerer i en nedkørsel fra jernbanebroen, så nedkørslen rammer præcis der, hvor den nye bro vil være, og anvender nogle af de sparede penge til forskønnelse af den eksisterende bro med bl.a. lys.

Sagen kort

I et af de tidligere budgetter var der afsat 25,575 mio. kr. til det samlede projekt. Heraf finansieres 40 pct. af staten. For nylig viste det sig, at anlæggelsen bliver godt 7,7 mio. kr. dyrere end forventet, og det hænger bl.a. sammen med et nyt krav til broens frihøjde fra Banedanmark - det vil give broen en anden hældning og gøre den længere - samt ønsket om at gøre den handicapvenlig ved etablering af en længere rampe ved Exnersgade samt elevator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Tønder

Stor forskel på priser på mundbind

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce