Annonce
Aabenraa

Skidt og skimmel: Supermarked får sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Peter Jensen, købmand hos Løvbjerg i Aabenraa, fortæller, at rengøringsplanen for butikkens slagter- og delikatesseafdeling er blevet gået efter. Arkivfoto: Claus Thorsted
"Der var endog meget beskidt flere steder". Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg i slagter- og delikatesseafdelingen i Løvbjerg i Aabenraa.

Aabenraa: Hammeren faldt hårdt, da Fødevarestyrelsen 6. august aflagde slagter- og delikatesseafdelingen i Løvbjerg et kontrolbesøg. En sur smiley og et bødeforlæg på 15.000 kroner.

- Vi er selvfølgelig kede af det, som er sket, og de omtalte steder blev gjort rene med det samme. Vi har tjekket op på vores rengøringsplaner, og vi gør alt for, at det ikke bør kunne ske igen, siger købmand Peter Jensen, der ikke har yderligere kommentarer.

Af kontrolrapporten fremgår det, at rengøringen halter. Den tilsynsførende konstaterer, at "flere områder i virksomheden fremstår med formodet skimmel". Derefter gives der en række eksempler, der alle er baseret på en formodning. Fem gange nævnes "formodet skimmel". Én gang i form af "et tykt lag grøn mug".

- Da Fødevarestyrelsen kontrollerede Slagter & Delikatesse i Løvbjerg i Aabenraa, var der ingen tvivl om, at der var endog meget beskidt flere steder, svarer fødevarechef Bente Holst via en mail fra Fødevarestyrelsens pressetjeneste.

Annonce

Vi har tjekket op på vores rengøringsplaner, og vi gør alt for, at det ikke bør kunne ske igen.

Peter Jensen, købmand

Skidt og ikke skimmel tæller

- Den tilsynsførende vurderer, det formentlig var skimmel - både i kølerummet og de mange øvrige steder i virksomheden, hvor vi fandt belægninger, uddyber hun.

Synes man, det springer i øjnene med den udprægede brug af benævnelsen "formodet skimmel", skal man ikke lægge for meget i det. - Det er ikke afgørende for bøden, om de ikke-rengjorte flader er forurenet med skimmel, men at der er beskidt de steder, der opbevares fødevarer, og det går ikke. Den konklusion er ikke bygget på formodninger, og virksomheden gør da også, som den skal, og får gjort ordentligt rent, understreger Bente Holst.

Samtidig gør fødevarechefen opmærksom på, at Løvbjerg ikke er gået i rette med kontrolrapporten.

- Er man utilfreds med vores afgørelse, kan den altid ankes. Det hæfter jeg mig ved, at Løvbjerg ikke har gjort i sagen her, siger Bente Holst.

Løvbjergs slagter- og delikatesseafdeling modtog også i slutningen af 2016 en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner på grund af manglende rengøring.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce