Annonce
Aabenraa

Skidt og skimmel: Supermarked får sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Peter Jensen, købmand hos Løvbjerg i Aabenraa, fortæller, at rengøringsplanen for butikkens slagter- og delikatesseafdeling er blevet gået efter. Arkivfoto: Claus Thorsted
"Der var endog meget beskidt flere steder". Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg i slagter- og delikatesseafdelingen i Løvbjerg i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: Hammeren faldt hårdt, da Fødevarestyrelsen 6. august aflagde slagter- og delikatesseafdelingen i Løvbjerg et kontrolbesøg. En sur smiley og et bødeforlæg på 15.000 kroner.

- Vi er selvfølgelig kede af det, som er sket, og de omtalte steder blev gjort rene med det samme. Vi har tjekket op på vores rengøringsplaner, og vi gør alt for, at det ikke bør kunne ske igen, siger købmand Peter Jensen, der ikke har yderligere kommentarer.

Af kontrolrapporten fremgår det, at rengøringen halter. Den tilsynsførende konstaterer, at "flere områder i virksomheden fremstår med formodet skimmel". Derefter gives der en række eksempler, der alle er baseret på en formodning. Fem gange nævnes "formodet skimmel". Én gang i form af "et tykt lag grøn mug".

- Da Fødevarestyrelsen kontrollerede Slagter & Delikatesse i Løvbjerg i Aabenraa, var der ingen tvivl om, at der var endog meget beskidt flere steder, svarer fødevarechef Bente Holst via en mail fra Fødevarestyrelsens pressetjeneste.

Vi har tjekket op på vores rengøringsplaner, og vi gør alt for, at det ikke bør kunne ske igen.

Peter Jensen, købmand

Annonce

Skidt og ikke skimmel tæller

- Den tilsynsførende vurderer, det formentlig var skimmel - både i kølerummet og de mange øvrige steder i virksomheden, hvor vi fandt belægninger, uddyber hun.

Synes man, det springer i øjnene med den udprægede brug af benævnelsen "formodet skimmel", skal man ikke lægge for meget i det. - Det er ikke afgørende for bøden, om de ikke-rengjorte flader er forurenet med skimmel, men at der er beskidt de steder, der opbevares fødevarer, og det går ikke. Den konklusion er ikke bygget på formodninger, og virksomheden gør da også, som den skal, og får gjort ordentligt rent, understreger Bente Holst.

Samtidig gør fødevarechefen opmærksom på, at Løvbjerg ikke er gået i rette med kontrolrapporten.

- Er man utilfreds med vores afgørelse, kan den altid ankes. Det hæfter jeg mig ved, at Løvbjerg ikke har gjort i sagen her, siger Bente Holst.

Løvbjergs slagter- og delikatesseafdeling modtog også i slutningen af 2016 en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner på grund af manglende rengøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce