Annonce
Aabenraa

Skidt start: AaBK blev sat på plads

AaBK kunne ikke følge forårets fine resultater op i sæsonpremieren. 3-1 tabte de blå-gule i Egen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Egen: Efter et nederlag i kvalifikationskampen til Jyllandsserien i foråret befinder AaBK sig stadig i serie 1, hvor de lørdag eftermiddag mødte Egen UI i efterårets premierekamp. Og AaBK'erne tabte igen - 3-1 på udebane.

Kampen bar præg af den netop overståede sommerferie. Ingen af holdene kunne få ordentlig gang i boldomgangen, og kampen udviklede sig til et opgør på fysik frem for en god gang fodbold.

Dette viste sig at være til Egens fordel, som kunne bringe sig foran efter 17 minutter, og den stilling holdt til pausen. I anden halvlegs begyndelse forsøgte AaBK'erne at komme længere frem på banen. Der skulle dog et kvarter, før de blågule fik noget for deres anstrengelser. Jacob Rahbaek fik efter en god dybdeaflevering tilkendt sig et halvtyndt straffespark, som blev eksekveret af Sebastian Thim.

Herefter formåede AaBK ikke at holde trykket og kom ind i en undertalsperiode efter et par dumme gule kort og et enkelt rødt i kampen slutning. Ærgerlig start på sæsonen for den unge trup, som har en 10-dages pause, før de besøger Haderslev FK i sæsonens anden runde.

Fodbold, serie 1:

Egen-AaBK 3-1 (1-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce