Annonce
Aabenraa

Skidt start: AaBK blev sat på plads

AaBK kunne ikke følge forårets fine resultater op i sæsonpremieren. 3-1 tabte de blå-gule i Egen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Egen: Efter et nederlag i kvalifikationskampen til Jyllandsserien i foråret befinder AaBK sig stadig i serie 1, hvor de lørdag eftermiddag mødte Egen UI i efterårets premierekamp. Og AaBK'erne tabte igen - 3-1 på udebane.

Kampen bar præg af den netop overståede sommerferie. Ingen af holdene kunne få ordentlig gang i boldomgangen, og kampen udviklede sig til et opgør på fysik frem for en god gang fodbold.

Dette viste sig at være til Egens fordel, som kunne bringe sig foran efter 17 minutter, og den stilling holdt til pausen. I anden halvlegs begyndelse forsøgte AaBK'erne at komme længere frem på banen. Der skulle dog et kvarter, før de blågule fik noget for deres anstrengelser. Jacob Rahbaek fik efter en god dybdeaflevering tilkendt sig et halvtyndt straffespark, som blev eksekveret af Sebastian Thim.

Herefter formåede AaBK ikke at holde trykket og kom ind i en undertalsperiode efter et par dumme gule kort og et enkelt rødt i kampen slutning. Ærgerlig start på sæsonen for den unge trup, som har en 10-dages pause, før de besøger Haderslev FK i sæsonens anden runde.

Fodbold, serie 1:

Egen-AaBK 3-1 (1-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce