Annonce
Esbjerg

Skiltejungle på sundhedscenter: Efter fire år er kommunen nu på vej med løsning

Adelena Dortea Bejer(tv.), Mette Furbo, Helle Skjøth, Ida Krogh Andersen, Søren Andersen og Rikke Monberg er alle glade for at have klinik på den særlige behandlergang på Ribe Sundhedscenter, men mener der er en udfordring med centrets skiltning. Foto: Jacob Schultz
Syv lejere på Ribe Sundhedscenter oplever, at folk ikke kan finde vej til deres klinikker på centrets særlige Behandlergang. Esbjerg Kommune er klar over udfordringerne med skiltningen på det store område, men nu er ny løsning på vej.

Ribe: For fire år siden rykkede alternativ behandler Rikke Monberg ind i et lokale på anden sal i Ribes Sundhedshus på adressen Tangevej 6C i det østlige Ribe.

Dengang lå hendes klinik sammen med lokalpsykiatrien på Ribes gamle sygehus, men efterhånden som denne afdeling flyttede ud, blev etagen renoveret, og flere behandlere flyttede ind.

I dag har syv behandlere med forskellige hverv som zoneterapi, idrætsskadeterapi og stressbehandling et arbejdsfællesskab på gangen med hver sin klinik, og selv om de hver især har en solid kundekreds og er glade for placeringen i sundhedshuset, er der særligt én faktor, de ærgrer sig over: Skiltejunglen.

Annonce

- Jeg kan huske, de lovede at se på det, da jeg rykkede ind som den første, siger Rikke Monberg og forklarer, hvordan forvaltningen hos Esbjerg Kommune godt selv ved, at skiltningen er rodet på Ribe Sundhedscenter.

Jordemodergangen

Ved indkørslen fra Tangevej til centrets p-plads ses et stort skilt med ti forskellige 6-numre samt et 4C, der viser vej til alle hjørner af sundhedshuset. Herefter er der skilte på de enkelte bygninger og indgangsdøre. Nogle skilte er blå, nogle har en anden skrifttype, noget er lavet som hjemmegjorte A4-sider mens tidligere lejemål blot er streget over, eller forsøgt fjernet fra vejvisningsskiltene.

- Vi har været andre steder i huset for at hente klienter. Nogle har ventet på jordemodergangen eller i lægevagten, mens andre ikke rigtigt kan finde ud af, at vi i det hele taget er her, siger Ida Krogh Andersen fra Idas Klinik og forklarer, at virvaret kan medføre, at folk kommer for sent til aftaler.

Det manglende kendskab til behandlergangen har desuden gjort, at klienter er blevet sendt til Ribe Fritidscenter frem for til Ribe Sundhedshus, og de kender alle til flere, der gerne ville have benyttet sig af dem, hvis de blot vidste, der fandtes et behandlerfællesskab i Ribes Sundhedshus.

Annonce

Skilte på vej

Alle er de enige om, at de er glade for at have fået tilbuddet om at flytte ind, og at Esbjerg Kommune har valgt at udnytte lokalerne frem for at lade stedet stå tomt.

Ud over, at de er enige om, at skiltningen godt kan være bedre på området, er de dog ikke enige om, hvad den optimale løsning er. Der snakkes lidt om flere pile, nye skilte eller en form for elektronisk vejvisning, mens en af dem slet ikke er klar over, at enkelte skilte faktisk er skiftet ud med nyere, uden at det dog har gjort stedet mere overskueligt.

Det er alt i alt en kompleks størrelse, hvilket også har været udfordringen for Esbjerg Kommune, forklarer specialist hos Esbjerg Kommune fællesforvaltning, Jytte Kjær Knudsen.

- Det er vanskeligt, fordi der er en samlet plan for hele området, der skal overholdes, ligesom der er en lokalplan med særlige bestemmelser, siger Jytte Kjær Knudsen og forklarer, at der aldrig har været planer fremme omkring elektronisk skiltning på området.

- Faktisk er vi på vej med nye skilte derude, der er på vej i trykken. De bliver sat op i løbet af de kommende uger, og så må vi se, om vi skal ændre det igen, hvis nogen brokker sig. Der er mange meninger om, hvordan vi gør det bedst muligt, men det er ikke længe siden vi satte en ny pylon op med vejvisning til de enkelte adresser på området, og derfor er det en god idé for de enkelte lejere i Sundhedscentret at gøre opmærksom den nøjagtige adresse på Sundhedscentret, siger Jytte Kjær Knudsen.

Behandlergangen

Der er syv klinikker på adressen Tangevej 6C, 2. sal, også kaldet Behandlergangen. De syv er:

  • Ida Krogh Andersen med blandt andet zoneterapi, kinesiologi og akupunktur.
  • Adelena Dortea Bejer har bl.a. healing, medicinsk yogaterapi og spædbørn- og børnebehandling.
  • Helle Skjøth tilbyder blandt andet organmassage og kraniosakral-terapi.
  • Søren Andersen - massage og idrætsskadeterapi.
  • Mette Furbo med cupping, zoneterapi og øreakupunktur/NADA
  • Rikke Monberg tilbyder blandt andet healing, samtale, udrensning og blomstermedicin.
  • Senere på foråret flytter psykoterapeut Bente d'Andrade ind.

Man også læse mere på Behandlergangen på Facebook.

Der er skilte og skrifttyper i alle former og farver på Ribe Sundhedscenter. Borgere og klienter kan have svært ved at finde vej rundt på centret, men nu er Esbjerg Kommune klar med en ny slags skiltning på området. Foto: Jacob Schultz
For ikke længe siden er velkomstpylonen på Ribe Sundhedscentret ændret til dette skilt, mens det forrige skilt med pile til alle lejere på centret nu står et andet sted. Hvad der er den helt rigtige løsning arbejder Esbjerg Kommune på at finde ud af, for det er der mange meninger om. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Vejen For abonnenter

Karen kunne fortælle om en barndom, der burde være forbudt for børn: Mistede begge sine forældre som fire-årig

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce