Annonce
Esbjerg

Skimmelsvamp lukker Game Streetmekka Esbjerg

Der er fundet skimmelsvamp i Game Streetmekka, og nu er bygningen lukket. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Game Streetmekka Esbjerg midlertidig lukket efter problemer med fugt og skimmelsvamp. Medarbejders luftvejsproblemer årsag til, at problemet blev opdaget, siger udvalgsformand for Teknik & Bygge.

Esbjerg: Det populære Game Streetmekka har akut måttet lukkes på grund af skimmelsvamp forårsaget af fugtproblemer.

Det oplyste Esbjerg Kommune sidst på eftermiddagen tirsdag.

Ifølge formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S) er Esbjerg Kommune blevet opmærksom på problemet, fordi en medarbejder har haft problemer med indeklimaet i form af luftvejs-irritationer.

- Det har fået os til at undersøge sagen, og der er altså nu konstateret skimmelsvamp. Nu skal vi så have undersøgt omfanget, men det er klart, at vi ingen risiko kan løbe med hverken medarbejdere eller børn og unge, og derfor er stedet for nuværende lukket af, mens undersøgelserne pågår. Hvor lang tid, det kommer til at tage, kan jeg ikke sige noget om, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Der er altså nu konstateret skimmelsvamp. Nu skal vi så have undersøgt omfanget, men det er klart, at vi ingen risiko kan løbe med hverken medarbejdere eller børn og unge, og derfor er stedet for nuværende lukket af, mens undersøgelserne pågår.

Søren Heide Lambertsen (S), formand for Teknik & Byggeudvalget

Rådgivende ingeniører

Det er indtrængende fugt, der er årsag til, at der er opstået problemer med skimmelsvamp i den del af Game Streetmekka Esbjerg, som hedder Brick Mekka, hvor stedets skaterarena, parkourområde og kontor ligger. Det er udelukkende den gamle remise, der er ramt, men af praktiske grunde er hele Game Streetmekka foreløbig blevet lukket. Mistanke om skimmelsvamp førte som nævnt til undersøgelserne, nærmere bestemt af den gamle remises tag, hvor problemet blev konstateret. Samtidig er der fundet en sort belægning i loftet, og det skal nu undersøges, om det er sod fra de gamle lokomotivers dieselmotorer. I så fald kan det være sundhedsskadeligt at opholde sig i bygningen.

Nu skal et rådgivende ingeniørfirma undersøge den gamle remise nærmere og derefter komme med en plan for udbedringen.

Esbjerg Kommune har kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed og afventer nu en vurdering af, hvorvidt det kan være sundhedsskadeligt at opholde sig i den gamle del af streetmekka.

Det er Esbjerg Kommune, der ejer bygningen, hvor Game Streetmekka Esbjerg ligger, mens gadeidrætsorganisationen Game driver stedet, som er populært blandt mange børn og unge. Både Esbjerg Kommune og Game tager situationen alvorligt og ser derfor den foreløbige lukning af Game Streetmekka som den rigtige løsning.

- Vi vil aldrig gå på kompromis med medlemmers og medarbejderes trivsel, så det er vigtigt, at der kommer helt styr på forholdene, inden vi åbner som normalt igen, siger chef for faciliteter i Game, Mikkel Selmar, i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Aftenhøjskole med brasiliansk fokus

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce