Annonce
Esbjerg

Skitseprojekt for stikrydsning ved Bjerrumvej vest for Ribe er lige på trapperne

Peter Laursen, Hans Chr. Schmidt og Troels Ravn har alle været ude og se på de farlige forhold ved stikrydsningen mellem Holmevej og Bjerrumvej over rute 11 vest om Ribe. Nu er projektet kommer videre efter notat fra Transport- og Boligministeriet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
En trafikal løsning, der skal gøre det mere sikkert for gående og cyklister at krydse Hovedvej A11 ved Bjerrumvej vest for Ribe, er på trapperne. Det viser nyt notat fra Transport- og Boligministeriet, som folketingsmedlem Troels Ravn har viderebragt til transportministeren.

Ribe: Det fremgår af et nyt notat fra Transport- og Boligministeriet, at Vejdirektoratet i maj eller juni forventer at have et skitseprojekt klar for en forbedring af stikrydsningen ved hovedvej A11, Holmevej og Bjerrumvej vest for Ribe.

Notatet er sendt til det lokalvalgte folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Troels Ravn(S), som har bedt transportminister Benny Engelbrecht(S)om en status på projektet.

Troels Ravn besøgte sidste år Hovedvej A11 sammen med Hans Chr. Schmidt(V). Her oplevede han personligt vejens tunge trafik, og han lovede efterfølgende at tage sagen med til Christiansborg.

Det løfte har han holdt, fordi det for Troels Ravn er helt afgørende, at trafikken omkring rute 11 bliver mere tryg for gående og cyklister.

- Det glæder mig, at det nu ser ud til, at man snart er klar med et skitseprojekt. Jeg håber på en løsning, der vil gøre den sorte, trafikale plet sikker, og som samtidig tilgodeser de lokale ønsker, siger Troels Ravn.

Af notatet fra Transport- og Boligministeriet fremgår det, at den trafikale løsning formentlig bliver en signalregulering. En stitunnel under rute 11 vil ifølge notatet nemlig være en relativ dyr og kompliceret løsning, lyder vurdering fra Vejdirektoratet. Det skyldes blandt andet, at der skal tages højde for høj grundvandsstand og risiko for oversvømmelse i området, ligesom kulturhistoriske og naturmæssige hensyn i området skal belyses nærmere.

Ubehageligt

"Det er jo decideret ubehageligt at stå derude. Det hører da ingen steder hjemme, at børn skal stå derude."

Sådan sagde Hans Chr. Schmidt, da han i 2019 selv stod på det lille helleanlæg midt på rute 11. Han rystede på hovedet over, at forældre er nødt til at mødes med deres børn ved passagen, for at få dem sikkert over. Peter Laursen havde fortalt ham, at forældre i alle børnefamilier på Bjerrumvej følger deres børn til det sted, hvor de skal passere hovedvej A11 for at komme videre ind til Ribe. Forældrene henter også børnene ved samme passage, når de skal hjem, for ingen vil have, at børn selv skal gå eller cykle over rute 11. I en enkelt familie er dette foregået igennem to generationer uden nævneværdige forbedringer af sikkerheden.

Minimalt helleanlæg

- Jeg er ikke tvivl om, at det lokale ønske er en stitunnel, men kan det ikke lade sig gøre, skal vi have fundet den bedst mulige løsning på problemet, siger Troels Ravn.

Transport- og Boligministeriet oplyser, at den seneste tids store vandmængder i området har forsinket de geotekniske forundersøgelser for en tunnelløsning. Troels Ravn roser samtidig Esbjerg Kommune for at være meget aktive omkring projektet, og at man herfra er i god dialog med Vejdirektoratet om de to løsningsmuligheder ved Bjerrumvej.

Det var beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, der sammen med VisitRibe og Ribe Byferie Resort tilbage i august 2017 fremlagde ønsket om en ny mere sikker passage af hoved A11. Det var også Peter Laursen, der i maj 2019 inviterede Troels Ravn og Hans Chr. Schmidt med ud at se på forholdene ved krydsningen af hovedvej A11, hvor lastbiler, traktorer, busser og biler passerer i høj fart med kun et minimalt helleanlæg i midten. Peter Laursen gik endda så vidt som til at tilbyde at betale for projektets forundersøgelse for at gøre processen nemmere. Dette fik han dog ikke lov til, men han er glad for, at man nu er kommet et godt stykke videre med projektet.

- Det er superpositivt, og jeg synes det viser, at det har været et meget seriøst ønske, vi som beboere har haft herude. Nu kan man så bare håbe på, at man kan komme igang med projektet så hurtigt som muligt, for der er virkeligt mange, der får gavn af det, siger Peter Laursen.

Selv om det oprindelige ønske var en tunnel under vejen, fordi det vil give et bedre flow i trafikken, har han det fint med en løsning med et lyskryds, forklarer, Peter Laursen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Sønderborg For abonnenter

Blå Ellen har trukket det grønne kort: Byrådsarbejdet skal ud til alle kommunens borgere

Haderslev

Tillæg: Politikere med børn under ti år får ekstra penge

Annonce