Annonce
Erhverv

Skives ledere ruster sig til fremtidens organisation

Lars Fjalland, der er direktør for SET - Skives erhvervsråd, glæder sig til at være vært for et seminar om fremtidens organisation. Foto: Thomas Maxe
Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter afvikler seminar om fremtidens organisation. Det bliver en stor udfordring, spår direktøren.

SKIVE: Tirsdag 12. november inviterer Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) områdets virksomheder, organisationer og institutioner til seminar om fremtidens organisation.

Målet er dels at samle op på trends inden for moderne organisationsformer, dels at give deltagerne redskaber til at ruste sig til fremtidens medarbejdere. Og der er nok af udfordringer at tage fat på, vurderer SET-direktør Lars Fjalland, som selv har en succesfuld karriere som ledelseskonsulent.

- I USA er halvdelen af vidensmedarbejderne projektansat. Nogle her på egnen begynder også at opleve, når de rekrutterer højtuddannede, at de svarer, at ”vi vil gerne komme og løse den her opgave, men så I skal ikke regne med, at vi bliver”. Det udfordrer organisationen, at man skal bevæge sig fra at være en udbyder af et arbejdssted til at være udbyder af arbejdsopgaver. Hvordan orkestrerer vi det? spørger han.

Annonce
Evnen til at tiltrække og fastholde arbejdskraft bliver en nøgleparameter, uanset om det gælder ufaglærte, faglærte eller højtuddannede.

Lars Fjalland, direktør, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Svært at rumme alles ønsker

Men også for de fastansatte er der uvante udfordringer for ledelsen.

- Hos os i SET er vi ni ansatte, og fem af dem er yngre end 40 år og højtuddannede. Nogle af dem har sagt, at de gerne vil arbejde 37 timer, men helst fordelt på kun fire dage. Hvordan skal vi sikre, at det hænger sammen, så kontoret er bemandet? Hvordan får vi planlagt fælles møder? Hvordan bliver det at arbejde her, hvis man skal sidde alene om aftenen, efter at vi andre er gået hjem? Det kører vi foreløbig et forsøg med for at høste nogle erfaringer, fortæller Lars Fjalland.

Den næste generation, som er på vej ud på arbejdsmarkedet, er vokset op i en tid, hvor mobiltelefoner, internettet er en selvfølge. Og de er vant til projektarbejde helt fra de tidlige skoleår, og de er vant til at blive hørt og taget med på råd.

Det kan give nogle særskilte udfordringer, når de skal passe ind på en arbejdsplads, som ofte rummer flere generationer på én gang.

- Flere går over til ledelsesfri hierarkier. Den unge generation stiller helt andre krav og forventer høj grad af fleksibilitet. Derfor kan man også tale om ”generationsledelse” som en af de udfordringer, som fremtidens organisation skal forholde sig til, forklarer Lars Fjalland.

Godt at lytte til hinanden

Han er meget glad for, at SET kan samle lederne og give dem mulighed for at få ny viden. Og moderne ledere er heldigvis ikke bange for at indrømme, at de har brug for at søge gode råd hos hinanden.

- Den, som har et søgende mindset, vil også være den, som kommer hurtigere i mål med en løsning. Man skal selvfølgelig ikke kun have evne og lyst til at opsøge viden; man skal også være klar til at lytte til de råd og den feedback, man får. Kan man det, så vil man stå meget stærkere, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Lars Fjalland.

Han håber at se mange deltagere til seminaret om fremtidens organisation. God ledelse er nemlig afgørende for evnen til at klare sig både nu og senere.

- Evnen til at tiltrække og fastholde arbejdskraft bliver en nøgleparameter, uanset om det gælder ufaglærte, faglærte eller højtuddannede. Vi gør, hvad vi kan i Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter for at hjælpe medlemmerne til at gøre sig lidt mere ”lækker” end naboen, og helst uden at det koster alt for mange penge. Det handler ikke mindst om at praktisere god ledelse. Og ledelse er altså et fag, hvor man skal dygtiggøre sig hele livet.

Seminaret om fremtidens organisation er et heldagsarrangement med både faglige oplæg og præsentation af lokale virksomheder, som deler ud af deres erfaringer. Det koster et beskedent beløb at deltage i seminaret, som afvikles på Skive Kaserne.

Mødet er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer af Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter. Læs mere og tilmeld på www.skiveet.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce