Annonce
Erhverv

Skives ledere ruster sig til fremtidens organisation

Lars Fjalland, der er direktør for SET - Skives erhvervsråd, glæder sig til at være vært for et seminar om fremtidens organisation. Foto: Thomas Maxe
Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter afvikler seminar om fremtidens organisation. Det bliver en stor udfordring, spår direktøren.
Annonce

SKIVE: Tirsdag 12. november inviterer Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) områdets virksomheder, organisationer og institutioner til seminar om fremtidens organisation.

Målet er dels at samle op på trends inden for moderne organisationsformer, dels at give deltagerne redskaber til at ruste sig til fremtidens medarbejdere. Og der er nok af udfordringer at tage fat på, vurderer SET-direktør Lars Fjalland, som selv har en succesfuld karriere som ledelseskonsulent.

- I USA er halvdelen af vidensmedarbejderne projektansat. Nogle her på egnen begynder også at opleve, når de rekrutterer højtuddannede, at de svarer, at ”vi vil gerne komme og løse den her opgave, men så I skal ikke regne med, at vi bliver”. Det udfordrer organisationen, at man skal bevæge sig fra at være en udbyder af et arbejdssted til at være udbyder af arbejdsopgaver. Hvordan orkestrerer vi det? spørger han.

Evnen til at tiltrække og fastholde arbejdskraft bliver en nøgleparameter, uanset om det gælder ufaglærte, faglærte eller højtuddannede.

Lars Fjalland, direktør, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Annonce

Svært at rumme alles ønsker

Men også for de fastansatte er der uvante udfordringer for ledelsen.

- Hos os i SET er vi ni ansatte, og fem af dem er yngre end 40 år og højtuddannede. Nogle af dem har sagt, at de gerne vil arbejde 37 timer, men helst fordelt på kun fire dage. Hvordan skal vi sikre, at det hænger sammen, så kontoret er bemandet? Hvordan får vi planlagt fælles møder? Hvordan bliver det at arbejde her, hvis man skal sidde alene om aftenen, efter at vi andre er gået hjem? Det kører vi foreløbig et forsøg med for at høste nogle erfaringer, fortæller Lars Fjalland.

Den næste generation, som er på vej ud på arbejdsmarkedet, er vokset op i en tid, hvor mobiltelefoner, internettet er en selvfølge. Og de er vant til projektarbejde helt fra de tidlige skoleår, og de er vant til at blive hørt og taget med på råd.

Det kan give nogle særskilte udfordringer, når de skal passe ind på en arbejdsplads, som ofte rummer flere generationer på én gang.

- Flere går over til ledelsesfri hierarkier. Den unge generation stiller helt andre krav og forventer høj grad af fleksibilitet. Derfor kan man også tale om ”generationsledelse” som en af de udfordringer, som fremtidens organisation skal forholde sig til, forklarer Lars Fjalland.

Annonce

Godt at lytte til hinanden

Han er meget glad for, at SET kan samle lederne og give dem mulighed for at få ny viden. Og moderne ledere er heldigvis ikke bange for at indrømme, at de har brug for at søge gode råd hos hinanden.

- Den, som har et søgende mindset, vil også være den, som kommer hurtigere i mål med en løsning. Man skal selvfølgelig ikke kun have evne og lyst til at opsøge viden; man skal også være klar til at lytte til de råd og den feedback, man får. Kan man det, så vil man stå meget stærkere, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Lars Fjalland.

Han håber at se mange deltagere til seminaret om fremtidens organisation. God ledelse er nemlig afgørende for evnen til at klare sig både nu og senere.

- Evnen til at tiltrække og fastholde arbejdskraft bliver en nøgleparameter, uanset om det gælder ufaglærte, faglærte eller højtuddannede. Vi gør, hvad vi kan i Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter for at hjælpe medlemmerne til at gøre sig lidt mere ”lækker” end naboen, og helst uden at det koster alt for mange penge. Det handler ikke mindst om at praktisere god ledelse. Og ledelse er altså et fag, hvor man skal dygtiggøre sig hele livet.

Seminaret om fremtidens organisation er et heldagsarrangement med både faglige oplæg og præsentation af lokale virksomheder, som deler ud af deres erfaringer. Det koster et beskedent beløb at deltage i seminaret, som afvikles på Skive Kaserne.

Mødet er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer af Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter. Læs mere og tilmeld på www.skiveet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce