Annonce
Varde

Skohandler: Det har været psykisk hårdt oveni knolden

Bjørn Andersen - endelig i solstriben lige indenfor døren i hans butik. Lukketiden og uvisheden har været hård. Foto: Yvonn Tittel
Coronaen kommer til at koste Tops Eurosko i Varde dyrt, men det værste har alligevel været alle frustrationerne og uvisheden, siger Bjørn Andersen.

Varde: Nu er alt godt, og så gælder det om at se fremad. Men alligevel kan Bjørn Andersen, Tops Eurosko Varde, ikke bare ryste coronaen af sig.


Det har været så hårdt psykisk oveni knolden, fordi vi ikke har vidst noget. Det har været ti gange hårdere, end når du normalt kan have en hård dag på arbejdet, fordi det har fyldt så meget og været så frustrerende.

Bjørn Andersen


- Det har været så hårdt psykisk oveni knolden, fordi vi ikke har vidst noget. Det har været ti gange hårdere, end når du normalt kan have en hård dag på arbejdet, fordi det har fyldt så meget og været så frustrerende, siger han.

Hvad, det kommer til at koste, har han endnu ikke fået gjort op. Som de fleste andre detailbutikker har han ikke sendt alt ind for at få del i hjælpepakkerne endnu, fordi overblikket først er der nu, hvor butikkerne er åbne igen.

Det bliver dyrt

- Men det kommer til at koste, og det bliver også dyrt, men humøret er højt, og vi har også stor tiltro til, at vi indhenter meget igen, fordi vi kan mærke, at den lokale opbakning om at handle lokalt er stor, siger han og fortsætter:

- Det mærkede vi også ovenpå nedlukningen i foråret, for vi havde en rigtig god sommer og i særdeleshed et godt efterår.

Er der noget, der for alvor kan ærgre en skomand, oveni alt det andet, så er det, at butikken måtte holde lukket under den hårdeste vinter i mands minde. Havde han haft lov til at holde åbent, ville hver eneste vinterstøvle være blevet solgt. Nu er de i stedet pakket i kælderen og vil formodentlig komme på tilbud, når næste vinter nærmer sig igen.

Salg via vinduet

- Vi har valgt at lave en forårsklar butik, så næsten alle vintervarer er pakket væk, siger han.

Det er heller ikke sådan, at han ikke har solgt under nedlukningen. Butikken har kørt med salg i vinduet, via sms-bestillinger. Varerne havde så et nummer, som kunderne skulle bestille, med angivelse af sko-størrelse. Så ingen skulle gå med kolde fødder.

Tops Eurosko havde også netop åbnet webshop i november, fremskyndet af den første corona-nedlukning.