Annonce
Kolding

Stor skokæde flytter hovedsæde til lille by: Her vokser antallet af medarbejdere fra 6 til 30

Jens Schøtt flyttede i 2014 skokæden Cashott til det tidligere lægehus i Storegade 45. Siden er han blevet direktør i skokæden Bianco, og nu flytter Biancos hovedkontor også ind i bygningen i Lunderskov. For at skokæderne kan få lidt bedre plads, er den tidligere Kiwi-butik på Kongsbjerg blev købt. Lokalet der skal bruges til lager. Arkivfoto
Antallet af medarbejdere vokser fra seks til 30, når skokæderne Cashott og Bianco får fælles hovedkontor i Storegade i Lunderskov.

Lunderskov: For to et halv år siden lukkede Kiwi-discountbutikken på Kongsbjerg. I lang tid forhandlede bygningens ejer med Netto-kæden om et salg, men nu er planen om, at der igen skal sælges mælk, gulerødder og havregryn fra adressen endeligt skrottet. Lokalerne er nemlig i stedet solgt til en lokal virksomhed.

- Vi skal blot bruge bygningen til lager, oplyser Jens Schøtt, der er direktør i skofirmaet Cashott, i en mail.

Det har ikke været muligt at træffe ham på telefonen.

På spørgsmålet om, hvorfor virksomheden har brug for mere lagerplads, skriver han.

- Som det også har været skrevet i dagspressen, så er Cashott og Bianco i dag ejet af Anders Holch Povlsen og jeg. Og derfor bliver hovedkontoret samlet i Lunderskov, og dermed kommer der til at sidde 30 mennesker imod seks i dag.

JydskeVestkysten skrev i marts i år, at Jens Schøtt overtog posten som direktør og købte en del af Bianco, der også er en skokæde.

Firmaet Cashott har siden 2014 haft base i det tidligere lægehus i Storegade 45 i Lunderskov.

Annonce

Fra Kiwi til sko

I april 2017 offentliggjorde dagligvarekoncernen Dagrofa, at discountkæden Kiwi lukkede. Det gjaldt også butikken på Kongsbjerg i Lunderskov.

Et par måneder senere kom Dansk Supermarked på banen med et ønske om at åbne en Netto-butik på adressen.

Bygningen er på omkring 750 kvadratmeter, og Netto ønskede en butik på mindst 1000 kvadratmeter.

Det blev ikke til en handel, og i stedet endte det interessentselskab, der ejer ejendommen, og Dansk Supermarked i en tvist.

Nu skal bygningen være lager for skokæderne Cashott og Bianco.

Lokalrådsformand glæder sig

Steen Sparvath, der er formand for Lunderskov Lokalråd glæder sig over, at Biancos hovedsæde kommer til den lille by.

- Det er fantastisk, at Jens Schøtt vælger at udvikle forretningen i Lunderskov, siger Steen Sparvath.

Det næste store spørgsmål er, om der komme en dagligvarebutik et andet sted i byen, når det nu ikke bliver til noget på Kongsbjerg.

- Det er klart, at vi som by godt kunne tænke os at får en dagligvarebutik mere, men derfra os så til, at der er nogen, der vil investere i en ny butik, er der et stykke vej. Jeg kender i hvert fald ikke til konkrete planer, siger lokalrådsformanden.

I lang tid, var der snak om, at bygningen på Kongsbjerg, som nu bliver skolager, skulle omdannes til en Netto, men forhandlingerne mellem det interessentskab, der ejede bygningen, og Netto endte i en tvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce