Annonce
112

Skole indberettede seksuelt forhold: Fætter dømt for blufærdighedskrænkelse af kusine på 14 år

Retten i Esbjerg. Genrefoto
Det slog for klik mig, sagde dreng i retten. Han var tiltalt for voldtægt, men blev dømt efter den noget mildere paragraf om blufærdighedskrænkelse.

Varde/Esbjerg: Det var en indberetning fra skolen til den dengang kun 14-årige pige, der i oktober 2019 fik Esbjerg Kommune til at kontakte politiet og anmelde en sag om seksuelle krænkelser.

Pigen var sommeren året før blevet krænket af sin 15-årige fætter, og tirsdag var sagen for retten i Esbjerg. Her var den nu 16-årige fætter tiltalt for voldtægt og anden kønslig omgang mod sin kusine.

Fætteren bor i Esbjerg-området, men hændelsen fandt sted i en have i Varde. Kusinen og fætteren var på besøg hos deres fælles bedstefar. Der blev blandt andet hoppet i en trampolin. Senere spillede fætteren og kusinen bold, mens bedstefaren var gået indendørs. Bolden røg ind i en nabohave, og fætteren og kusinen gik ind i nabohaven. Der var ingen hjemme.

Annonce

Ikke afgjort om sagen går om

  • Drengen meddelte via sin beskikkede forsvarer Finn Andersen, at han modtager dommen. Han vil ikke appellere.
  • Det kan dog alligevel være, at der kommer et efterspil i landsretten
  • Anklager Mathilde Pi Sørensen har 14 dage til at anke, og hun havde ikke taget endelig stilling.
  • - Nu vil jeg tilbage at læse dommen, sagde hun efter retssagen.

Det slog klik

Kusinens vidneforklaring i retten blev holdt for lukkede døre. Pigen er 16 år nu.

Fætteren er også 16 år i dag, og han fortalte i retten, at han og kusinen gik ind for at lede efter bolden. Der er en lille swimmingpool i nabohaven, og han og kusinen begyndte for sjov at lade som om, de smed hinanden i vandet.

Herved væltede pigen om på jorden. Drengen lagde sig oven på.

- Det slog klik. Jeg kunne ikke rigtig styre, hvad der skete, forklarede drengen om det følgende hændelsesforløb.

Han forklarer, at han lå oven på kusinen i cirka fem minutter, at han befølte hendes bryster uden på tøjet,og han havde en hånd nede i hendes bukser - måske inde i hendes trusser. Kusinens arme var låst.

Lærerne kunne se, at der var noget galt

Bedstefaren vidnede i retten. Han var indendøre, så han kunne ikke kaste lys over selve episoden i nabohaven, men han kunne godt mærke på pigen, at der var noget galt. Hun virkede lidt skræmt, da børnebørnene kom tilbage.

- Men hun sagde ikke noget, forklarede bedstefaren.

Han fortalte dog også, at episoden havde sat sig i pigen.

- Lærerne kunne se, at der var noget galt, fortalte bedstefaren i retten.

Ikke voldtægt

Anklager Mathilde Pi Sørensen mente, at drengen kunne dømmes efter paragrafferne om voldtægt og anden kønslig omgang, og at han derfor stod til seks til ni måneders fængsel. Der blev blandt andet lagt til grund, at drengen havde en eller flere fingre oppe i pigens skede.

Det fandt forsvarer Finn Andersen imidlertid ikke bevist. Han mente, at drengen højst havde gjort sig skyldig i at overtræde paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse.

Dommandsretten ved dommer Aage Flebo fandt heller ikke beviserne tilstrækkelige til andet, end at drengen kunne dømmes for blufærdighedskrænkelse og fulgte altså forsvareren.

Det betyder, at drengen fik 40 dages fængsel. Han skal ikke afsone, hvis han holder sig ude af straffelovsovertrædelser med en prøvetid på et år.

Drengen har gode personlige forhold - er ikke tidligere straffet og er både under uddannelse og har fritidsjob i en butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce