Annonce
Kolding

Skole forbereder sig på coronahjemsendelse: Sender undervisningsmateriale med eleverne hjem nu

Skolelederen på Sdr. Vang Skole, Kedda Jakobsen, har sammen med sine medarbejdere forberedt sig på, at det kan blive nødvendigt at sende hele klasser hjem i flere dage, hvis en elev smittes med corona. Man sender for eksempel undervisningsmateriale med de yngste elever hjem, så det ligger klar derhjemme i tilfælde af, at en hjemsendelse af en klasse bliver en realitet. Arkivfoto: Jacob Schultz
På Sdr. Vang Skole har man forberedt sig på, at coronasmitten også der kan betyde, at hele klasser skal sendes hjem til test og onlineundervisning. Derfor har man forberedt de ældste elever på onlineundervisning, og de yngste får fysisk undervisningsmateriale med hjem.

Kolding: Det har endnu ikke været nødvendigt på Sdr. Vang Skole at sende hele klasser hjem i flere dage, fordi en fra klassen er blevet testet positiv for coronavirus.

Flere andre skoler i Kolding er i den seneste tid blevet ramt af dette i varierende grad, men nu har man på Sdr. Vang Skole forberedt sig grundigt på, at den situation også kan ramme skolen.

Derfor sendte skoleleder Kedda Jakobsen forleden en skrivelse ud til samtlige forældre på skolen om, at man er klar i tilfælde af, at hele klasser skal hjemsendes, fordi de er nære kontakter til en smittet.

Annonce

Forberedelserne er gjort, og det betyder, at eleverne i 0.-3. klasse i løbet af de kommende dage får en mappe med hjem, som skal gemmes til den dag, hvor en hjemsendelse eventuelt bliver en realitet.

I mappen er der et skema for, hvordan man som forældre kan strukturere børnenes hjemmeskoledag, og desuden er der skriftligt materiale og forslag til læsestof i mappen. Kedda Jakobsen understreger, at eleverne ikke må begynde at arbejde med materialerne allerede nu.


Det er en god måde at være på forkant på, og ved at forberede os på denne måde, bliver der ikke så meget uro.

Kedda Jakobsen, skoleleder


Eleverne i 4.-9. klasse vil ved en hjemsendelse få onlineundervisning via Teams, og her har alle klasser fået en repetition af, hvordan det fungerer, så de er klar til at modtage undervisning på denne måde.

Undgå uro

- Vi satte det i gang, fordi vi kunne se, at smittetallet steg voldsomt i Kolding, og der var skoler omkring os, der var ramt af corona. Det er en god måde at være på forkant på, og ved at forberede os på denne måde, bliver der ikke så meget uro, og utrygge forældre og børn - det dur ikke, siger Kedda Jakobsen.

Hun mener, at man med materialet, der sendes med de yngste elever hjem, kan give forældrene en hjælpende hånd til at strukturere skoledagen derhjemme.

- Og i tilfælde af en hjemsendelse behøver lærerne ikke at være usikre på, om at alle forældre for eksempel får læst deres beskeder om undervisningen på Aula, fortæller skolelederen og tilføjer, at lærerne i tilfælde af en hjemsendelse naturligvis vil skrive til forældrene, men hvis man ikke får læst de beskeder, kan man godt sætte sine børn i sving med skolearbejdet.

Kedda Jakobsen forklarer, at hun har fået flere positive reaktioner på sin besked til forældrene om skolens coronaforberedelser.

Sdr. Vang Skole har hidtil kun haft to tilfælde af coronasmitte på skolen, og de går begge tilbage til vinterferien, hvor to elever var smittet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

vejle

Gid du må stå alene i din demonstration, sagde facebookfolket til Luna Maj: Det gik helt anderledes

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce