Annonce
Sønderborg

Skole genåbner efter tre måneder uden musik

Musikskoleleder Allan Ørslev glæder sig til at få eleverne tilbage på skolen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sønderborg Musikskole genåbner tirsdag den 2. juni for sine elever. Der vil dog kun være åbent for soloundervisning.
Annonce

Sønderborg: I tre måneder har Sønderborg Musikskole været lukket for elever og lærere. Tirsdag åbner skolen på Skovvej i Sønderborg samt de 14 decentrale undervisningssteder igen for soloundervisning. I alt drejer det sig om mellem 400 og 500 elever.

- Jeg glæder mig meget til at hilse på eleverne igen, inden vi sender dem på sommerferie om fire uger. Vi har det som en galophest, der står i startboksen og skraber utålmodigt i jorden, siger musikskoleleder Allan Ørslev.

Al undervisning på hold, samspil, babyrytmik og Als Performance Akademi er fortsat aflyst.

I lukkeperioden har skolen forsøgt med online undervisning for soloeleverne.

- Vi har forsøgt på alle måder at lave virtuel undervisning online. Noget har virket meget godt, andet har virket knap så godt. Vi har fundet ud af, at det måske kan være vejen frem med en kombination mellem at mødes online med lærere mellem undervisningsgangene. I krisesituationer sker der en udvikling, fordi man er tvunget til at tænke sig om, siger Allan Ørslev.

Genåbning af musikskoler

Når eleverne på tirsdag igen træder ind ad døren på musikskolen, vil de opleve en musikskole, som ser anderledes ud. Opholdsområderne er spærret af. De skal benytte forskellige indgange alt efter hvilket lokale, de skal have undervisning i. Undervisningslokalerne er mærket op med tape og inddelt i lærer- og elevområde. Eleverne vil blive bedt om at vaske eller spritte hænder, når de kommer og igen, når de går.
Annonce

Betaling i lukkeperioden

Ud over al undervisning i løbet af foråret har Sønderborg Musikskole også aflyst alle forestillinger og koncerter samt 2020-forestillingen "100 år som blank", som skulle være opført i marts. Skolen planlægger at opføre forestillingen i september.

Forældrene har betalt for børnene undervisningen i lukkeperioden.

- Vi har ingen indflydelse på, om forældrene skal betale eller ikke. Det ligger hos staten. Vi har modtaget meget få negative bemærkninger, men har også mødt forståelse, fordi vi ikke er herre over situationen, siger Allan Ørslev.

Han håber, at børnene fortsat har lyst til at spille musik, når de nye hold begynder efter sommerferien.

- Vi håber, at vi har bevaret den stærke relation, så eleverne vender tilbage. Desuden skal vi gøre mere opmærksom på os selv efter sommeren, siger Allan Ørslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce