Annonce
Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

31 ansatte og elever på Specialundervisningscentret Urban er sendt hjem på grund af coronasmitte på skolen.  På Esbjerg Gymnasiet er 70 sendt hjem, og man overvejer at indføre mundbind i særlige situationer. Arkivfoto
Gymnasium, Specialundervisningscenter og stor privat børnehave er ramt af coronapandemien. Enkeltpersoner på Esbjerg-skole, i børnehave og på gymnasium er testet positive for coronavirus.
Annonce

Esbjerg: Mundbind kan blive en realitet for de unge og lærerne på Esbjergs uddannelsessteder, efter at 70 elever er sendt hjem efter coronasmitte på Esbjerg Gymnasium.

- Fredag morgen holdt vi et møde om situationen, og der har vi drøftet indførelsen af mundbind, siger rektor Sune Ahrenkiel.

Coronasmittet udvikler sig blandt unge i Esbjerg-området. Indtil nu er kun få smittede, men det sker på vidt forskellige steder, hvor der kommer børn og unge.

Torsdag aften blev en pige fra 3.g på gymnasiet testet positiv for corona, og derfor valgte skolen at sende de 70 elever hjem for at blive testet og lade sig selvisolere til resultaterne kommer. Det drejer sig om elevens klassekammerater og skolens FET-udvalg (Fællesskabets Efterretnings Tjeneste), som eleven er en del af.

Rektor på Esbjerg Gymnasium, Sune Ahrenkiel, erkender, at det er en træls måde at starte skoleåret på, men han understreger, at man fuldt ud har levet op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Annonce

Klar til at skride ind ved flere smittede

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at sikre skolen op til starten i onsdags, og vi har gjort meget for at sikre afstand og god hygiejne. Vi har også valgt at gå lidt længere end anbefalingerne i forhold til, hvor mange vi har sendt hjem. Men hellere være på den sikre side, siger Sune Ahrenkiel.

Han krydser fingre for, at der ikke er tale om flere smittede, men skolen er klar til at skride ind, hvis flere elever bliver smittet.

Coronasmittet har også bredt sig til en privat børnehave- og vuggestue i Esbjerg, hvor 200 børn og ansatte holder sig hjemme til testresultater er kommet retur, på en specialskole er 31 elever og ansatte sendt hjem, ligesom en serie 3-fodboldspiller i EfB er sendt hjem og klubbens klubhus er blevet afsprittet og rengjort.

Også enkelte  restauranter og hoteller i Esbjerg-området har tidligere offentliggjort, at de har haft sygdommen inden for deres døre via en gæst.

Annonce

Mistanke om smitte

Torsdag blev en person på Specialundervisningscentret Urban ved Præstegårdskolen i Østerbyen testet positiv.

Samme dag blev EfB's klubhus på Gl. Vardevej rengjort og sprittet af, fordi en serie 3-fodboldspillers kæreste har været sammen med en veninde, som er testet positiv for den meget smitsomme virus.

Smitten på Urban-centret blev meldt ud af skoleleder Steffen Lawaetz  til forældre og elever på Aula.

- Vi har naturligvis orienteret det personale og de forældre, hvis børn har været i nær kontakt med den smittede person og instrueret dem tydeligt i, hvordan de skal forholde sig – og orienteret alle forældre og personaler på afdelingen, skriver skolelederen.

Heller ikke EfB’s amatørafdeling tager chancer. Da mistanken om coronasmitte i klubhuset opstod, blev der fredag sat  gang i en total rengøring og desinficering af klubhuset.

- Men uanset hvad tager vi ingen chancer. Vi kender endnu ikke svaret på testen hos den pågældende spiller, og vi valgte også at aflyse vores kamp mod Skovlunde, fortsætter afdelingslederen

Spilleren ikke har oplevet symptomer og har ikke været i omklædningsrum eller badet i klubhuset.

- Han fik beskeden og tog straks hjem derefter, siger Hasse Alsing.

Annonce

31 sendt hjem fra skole

Også på Specialundervisningcentret er i alt er 11 medarbejdere og 20 elever sendt hjem, heraf 12 ud fra et såkaldt udvidet forsigtighedsprincip.


I skal være særligt opmærksomme på, om jeres barn får åndenød og hurtig vejrtrækning, som kan være tegn på mere alvorlig coronavirus.

Steffen Lawaetz, skoleleder Urbanskolen i Esbjerg


Selv om der ikke er konstateret smitte andre steder, opfordrer skoleleder Steffen Lawaetz   Urbans andre afdelinger, Danmarksgadeskolen, Rørkjærskolen og Præstegårdskolen, til at være opmærksomme på symptomer.

- I skal være særligt opmærksomme på, om jeres barn får åndenød og hurtig vejrtrækning, som kan være tegn på mere alvorlig coronavirus. Hvis I oplever nogle af disse symptomer hos jeres barn, skal I ringe til jeres læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce