Annonce
Kolding

Skole i ghettoområde: Højere SFO-priser kan sende elever til privatskole

Skoleleder på Munkevængets Skole, Finn Fallesen, tror godt, at de kommende højere SFO-priser kan komme til at spille en rolle for de forældre i skolens distrikt, der i fremtiden kommer til at få Kolding Realskole tættere på deres bopæl. Allerede i dag er det lidt billigere at have sit barn i indskolingen på realskolen end i en SFO, men med prisstigningen bliver prisforskellen endnu større. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
På Munkevængets Skole er man bekymret over udsigten til, at Kolding Realskole flytter ind i dens skoledistrikt. Udsigten til højere SFO-priser i folkeskolerne kan være med til at sende elever til privatskolen, når den flytter ind i nabolaget.
Annonce

Kolding: Hvis alt går efter planen, ligger Kolding Realskole midt i Munkevængets Skoles distrikt om knap fire år.

Udsigten til at få den store, populære privatskole som næsten-nabo har allerede nu givet en vis bekymring i skolebestyrelsen på Munkevængets Skole. Man er nervøs for, om skolen kommer til at miste elever fra ressourcestærke familier til realskolen.

Såvel skolebestyrelsesformand Mustafa Sayegh som skoleleder Finn Fallesen mener, at blandt andet udsigten til højere SFO-priser på folkeskolerne fra det kommende år ikke vil gøre det lettere at holde på de elever fra Munkevænget-distriktet, der fra 2023 får kortere vej til realskolen.

I dette skoleår koster en SFO-plads 1465 kroner om måneden i 11 måneder om året. I den netop vedtagne sparerunde i kommunen vedtog byrådsflertallet at hæve prisen, så den fra næste skoleår koster 1635 kroner per måned.

Til sammenligning koster det 1450 kroner om måneden i dette skoleår at have et barn i 0.-3. klasse på Kolding Realskole.

- Hvis det pludselig bliver endnu billigere at have et barn i privatskole i indskolingen end i SFO, kan det betyde noget, mener Finn Fallesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Annonce