Annonce
Sønderborg

Skole kræver bedre trafikforhold efter ulykke

I februar blev en kvinde dræbt på Årsbjerg, da hun under en hård opbremsning bliver påkørt bagfra af en varevogn. Ved påkørslen bliver kvindens bil skubbet over i den anden vejbane ud foran en lastbil. Arkivfoto: Kim Holm
Skolebestyrelsen på Förde-Schule i Alnor ønsker en sænkning af farten samt en sikring af T-krydset ved skolen på Bomhusvej, Årsbjerg og Egernsund Brovej.

Alnor: Efter ulykken den 27. februar på Årsbjerg, hvor en 54-årig kvinde mistede livet, har skolebestyrelsen på Förde-Schule i Alnor henvendt sig til Sønderborg Kommune.

Skolebestyrelsen har i flere år ment, at T-krydset ved Bomhusvej, Årsbjerg og Egernsund Brovej mellem Rinkenæs og Gråsten er alt for farligt.

- Det er et farligt sted, fordi det har et svingede forløb. Når man kommer fra Gråsten og skal dreje af til venstre mod skolen ad Bomhusvej, holder man ude på vejen, fordi der er ikke en venstresvingsbane. På grund af svinget holder man og håber, at dem bagfra ser dig og bremser op. Tit tager man chancer, fordi man tænker: Jeg skal væk herfra, siger Solveig Schwarz fra Rinkenæs, der sidder i skolebestyrelsen.

På skolen med 184 elever er der samlet 174 underskrifter ind hos forældrene for bedre trafikforhold i krydset. I 2016 skete der ifølge skolen og bestyrelsen flere mindre biluheld i krydset, hvor skolens forældre var involveret. I den forbindelse blev der fældet træer og buske ved krydset, så man bedre kunne orientere sig mod venstre ved udkørsel fra Bomhusvej. Desuden blev der lavet en kiss and ride-bane på Bomhusvej, hvor forældre hurtigt kan sætte børnene af ved skolen.

- Der opstår stadig farlige situationer. Vi skal have afmonteret den fare, at man holder midt ude på vejen. Det er en uholdbar situation at sætte folk i, siger Solveig Schwarz.

På Bomhusvej ligger der ikke kun den tyske skole men også en række virksomheder, som skaber trafik fra Årsbjerg og Egernsund Brovej til Bomhusvej.

Annonce

På grund af svinget holder man og håber, at dem bagfra ser dig og bremser op. Tit tager man chancer, fordi man tænker: Jeg skal væk herfra.

Solveig Schwarz, skolebestyrelsesmedlem

Skolebestyrelsen foreslår, at farten på Egernsund Brovej i det store sving skal sættes ned. Farten er i dag 70 kilometer i timen. Desuden foreslår bestyrelsen en venstresvingsbane i retningen fra Gråsten eller en rundkørsel.

- Der opstår farlige situationer om morgenen og omkring klokken 14, når mange forældre holder i krydset på vej ind for at hente børn, siger Volkmar Koch, der er skoleleder på Förde-Schule.

Skolebestyrelsen og skoleleder har aftalt et møde med Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

- De har inviteret mig ud en morgen klokken 7.30, så jeg kan se situationen med mine egne øjne. Det er svært ud fra en skrivelse, og jeg har ikke hørt om den problematik før. Når jeg har været derude, vil jeg vurdere det og tage det med hjem. Men jeg kan ikke stå derude og love noget, siger Aase Nyegaard.

I februar besluttede udvalget, at trafiksikre Egernsund Brovej på den anden side af Egernsundbroen i Egernsund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce