Annonce
Kultur

Skole-OL kommer til Billund: 12.000 børn vil fylde hele byen

Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund, sætter underskriften på en aftale med Billund Kommune. Aftalen betyder, at Billund de kommende fire år skal være vært for skole-OL. Foto: Alex Hermann
I de kommende fire år vil Billund være vært for skole-OL. Der er tale om et stort arrangement med deltagelse af cirka 12.000 børn. Arrangementet vil finde sted inde i Billund by, og alle vil derfor have mulighed for at overvære det.

Billund: Det er ikke kun i Tokyo, at den olympiske flamme næste år bliver tændt. Det bliver den også i Billund. Billund Kommune har netop indgået en aftale med Danmarks Idrætsforbund om, at Billund i de kommende fire år skal være vært for skole-OL. Det er et arrangement, hvor anslået 12.000-14.000 børn mødes for at dyste i 10 forskellige idrætsgrene.

Første skole-OL i Billund bliver i juni 2021 - formentlig den tredje uge i juni - og det bliver synligt for enhver, der færdes i byen.

- De andre gange, der har været skole-OL, har det fundet sted på et stadion, men denne gang afvikler vi det inde i Billund by. Det lyder lidt voldsomt, og det er det også, for vi forventer, at der kommer omkring 12.000 børn, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Skole-OL

I 2019 deltog 58.901 skoleelever fordelt på 2686 skoleklasser i 83 kommuner i kvalifikationen til skole-OL.

Til skole-OL bliver der dystet i 10 discipliner: Atletik, bowling, bordtennis, bueskydning, crossløb, O-løb, parasport, roning, svømning, triatlon og ultimate.

Fylder hele bymidten

Med 12.000 børn i Billunds bymidte vil det i de dage, hvor arrangementet finder sted, være vanskeligt at komme frem og tilbage uden at blive mødt af skole-OL. Det er nemlig nødvendigt at tage det meste af byen i brug.

- Hele torveområdet vil blive inddraget, så der er mulighed for at lave aktiviteter. Nogle ting vil foregå på travbanen, i svømmehallen eller i Lalandias bowlingcenter, siger Ib Kristensen.

Atletikkonkurrencerne vil komme til at finde sted på løbebanen ved Den Internationale Skole, og i stedet for at indsætte en masse busser, der kan køre de mange deltagere rundt til diverse skoler for at overnatte, bliver der ved Billund Idrætscenter etableret en teltby.

- Det fede ved det er, at det kommer til at foregå inde i byen og ikke ude på et stadion. Så alle kan komme til at følge med, konstaterer borgmesteren.

Skole-OL fylder mere i OL-år

Skole-OL fandt første gang sted i 2009 på Østerbro i København, og de seneste år har Århus vært værtsby. Allerede i efteråret vil omkring 80.000 skolebørn gå i gang med at deltage i de 175 kvalifikationsstævner, der kan ende med at give adgang til finaledagene i Billund.

Det rigtige OL er som bekendt udskudt fra 2020 til 2021 på grund af coronasituationen, men for skole-OL i Billund kan det ende med at blive en fordel.

- Vores erfaring er, at skole-OL fylder meget mere de år, hvor der er rigtigt OL, da interessen fra medier og skoler er større de år. Så det vil være ekstra stort næste år op til OL i Tokyo og igen i 2024, hvor der er OL i Paris, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Billund Kommune brander sig som Børnenes Hovedstad, og det kan derfor synes naturligt, at det er her, skole-OL i de kommende fire år skal finde sted. Foto: Alex Hermann

Børnene skal gå forrest

Forberedelserne til det store arrangement er allerede i fuld gang, og her vil børnene kommer til at blive inddraget mest muligt. Det er et arrangement for børn, og det understøtter Billund Kommunes ambition om at være børnenes hovedstad. Derfor skal børnene også være med til både forberedelser og afvikling.

- Det er en mulighed for at vise mere om Børnenes Hovedstad. Vi tager de unge alvorligt, og vi vil gerne sætte børnene i spidsen. Vi vil gerne have børnene med til at planlægge, være værter, dommere og til at byde gæsterne velkommen i teltbyen. Børnene skal være helt forrest, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce