Annonce
Kolding

Skole planlagde sidste skoledag med karamelkast: Blev aflyst med kort varsel efter minister-tweet

Trods coronasituationen havde skoleleder Henrik Kusk på Aller Friskole planlagt at holde en form for sidste skoledag for 9. klasse med karamelkast i dag torsdag den 30. april. Det skulle ske med overholdelse af alle de gældende coronaregler, lyder det fra skolen. Men et tweet fra undervisningsministeren stoppede festligheder med en enkelt dags varsel. Arkivfoto: Sigrid Nygaard/Ritzau Scanpix
Aller Friskole ved Kolding havde planlagt at holde sidste skoledag for sine ældste elever i 9. klasse i dag torsdag. Men festlighederne med fælles morgenmad og karamelkast blev aflyst onsdag morgen, da undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i et tweet slog fast, at genåbningen af skolerne kun gælder for elever op til og med 5. klasse.
Annonce

Kolding: I dag skulle de 14 elever i 9. klasse på Aller Friskole ved Kolding have fejret sidste skoledag med fælles rundstykker og karamelkast. Det var i hvert fald - corona-krise eller ej - planen indtil i går.

Men efter undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil onsdag slog fast, at skolerne under ingen omstændigheder må samle de ældste elever, blev festlighederne aflyst med kort varsel.

"Det er med stor beklagelse vi onsdag morgen har modtaget meddelelse om at, vi under ingen omstændighed, heller ikke selvom vi overholder Corona reglerne, må mødes med elever fra 6.-10.klasse", lød beskeden fra ledelsen til de berørte forældre onsdag formiddag, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af.

- Sidste skoledag er blevet aflyst, fordi der er kommet et tweet fra undervisningsministeren her til morgen (red.: onsdag morgen), hvor hun understreger, at man ikke må mødes med elever fra 6. til 10. klasse hverken på eller uden for skolen, uddyber skoleleder Henrik Kusk overfor JydskeVestkysten.

Han forklarer, at det var en anderledes sidste skoledag, som efter planen skulle være løbet af stablen i dag.

- Eleverne i 9. klasse skulle stå i et vindue og med handsker på kaste karameller til de andre elever, der skulle stå i cirkler med to meters afstand. De ældste elever skulle også have mulighed for at mødes til et rundstykke, hvis de havde ønsket det, men ellers skulle der ikke foregå så meget andet. Og alt skulle foregå under overholdelse af de gældende coronaregler, forklarer skolelederen.

- Jeg ville ikke have arrangeret dagen, hvis jeg fra starten af kunne have læst mig til, at vi ikke må holde sidste skoledag, og vi retter selvfølgelig ind.

Henrik Kusk, skoleleder

Annonce

Retter ind

I sit tweet skriver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at der ikke er noget nyt i reglerne. Genåbningen gælder kun for 0.-5. klasse, uanset om det er på skolens matrikel eller ej. Det er af hensyn til den samlede smittespredning, hvor vi skal undgå, at flere smittes, end vi kan håndtere i sundhedsvæsnet, skriver hun.

Havde Aller Friskole gennemført dagen, hvis det tweet ikke var kommet?

- Jeg ville ikke have arrangeret dagen, hvis jeg fra starten af kunne have læst mig til, at vi ikke må holde sidste skoledag, og vi retter selvfølgelig ind.

Var det at holde en sidste skoledag under kontrollerede former noget, du har diskuteret med skolens bestyrelse?

- Der har været et ønske om at se, hvad vi kunne gøre for de ældste elever, men det konkrete tiltag er en beslutning, jeg skal tage. Vores bestyrelse er en forældrebestyrelse, og jeg kan ikke tale på bestyrelsens vegne, men jeg havde orienteret bestyrelsen om, at jeg planlagde sidste skoledag.

Skolelederen oplyser, at han ikke har fået nogen henvendelser fra hverken elever, ansatte eller forældre i forbindelse med den planlagte sidste skoledag.

Annonce

Det står ikke i reglerne

Hvad mener du om forbuddet mod at mødes med elever fra 6. klassetrin og op, der spænder ben for dagen?

- Det mener jeg ikke noget om. Jeg følger de regler, der bliver lagt op, når de tydeligt peger ud, hvad jeg skal.

Er du ærlig over det?

- Ja, jeg havde ikke arrangeret dagen, hvis jeg fra starten kunne have læst mig til, hvad myndighederne mente. Jeg troede, at det var muligt at holde en form for sidste skoledag, hvis vi overholdt alle coronareglerne. Jeg kan ikke finde det sted, hvor der direkte står, at vi ikke må mødes med de elever, som skolen ikke er genåbnet for, for eksempel i fritiden, hvis vi overholder coronareglerne. Nu har ministeren præciseret for os, at vi ikke må mødes med elever fra 6. klasse og op. Punktum.

Han refererer til, at andre skoler også har taget initiativer i forhold til de store elever. I Odense Kommune har man for eksempel gået en tur eller spillet bold med de ældste.

Kunne du ikke have sagt dig selv, at skolen ikke måtte holde sidste skoledag?

- I medierne kan jeg dag for dag læse, at der er flere og flere, der ønsker, at vi genåbner for de ældre elever, så om jeg kunne have sagt mig selv det, det ved jeg ikke. Som nævnt står det ikke i reglerne, svarer skolelederen.

Aller Friskole

  • Aller Friskole er en fri grundskole, der ligger i den sydlige del af Kolding Kommune.
  • På sin facebookside oplyser skolen, at den har 153 elever fordelt på 0.-9. klasse.
  • Skolen blev i 1988 grundlagt som en 7. klasses skole med 33 elever.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce