Annonce
Esbjerg

Skole ramt af corona: 31 elever og lærere sendt hjem

31 ansatte og elever på Specialundervisningscentret Urban er sendt hjem på grund af coronasmitte på skolen. Arkivfoto
Specialundervisningscentret Urban er ramt af coronapandemien. En person på Esbjerg-skolen er testet positiv for coronavirus, og derfor er 31 elever og ansatte sendt hjem, flere af dem efter et udvidet forsigtighedsprincip.
Annonce

Esbjerg: Torsdag blev endnu en af Esbjergs institutioner ramt af corona, da en person på Specialundervisningscentret Urban ved Præstegårdskolen blev testet positiv.

Det fremgår af en besked, som skoleleder Steffen Lawaetz har sendt ud via folkeskolernes kommunikationskanal Aula.

- Vi har naturligvis orienteret det personale og de forældre, hvis børn har været i nær kontakt med den smittede person og instrueret dem tydeligt i, hvordan de skal forholde sig – og i øvrigt orienteret alle forældre og personaler på afdelingen, skriver skolelederen blandt andet.

De personer, der har været i tæt kontakt med vedkommende, eller hvor skolen er usikre på, om de har været i nærkontakt, er hjemsendt og kan først komme tilbage til skolen, når det ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer er forsvarligt. I alt er 11 medarbejdere og 20 elever sendt hjem, heraf 12 ud fra et såkaldt udvidet forsigtighedsprincip.


I skal være særligt opmærksomme på, om jeres barn får åndenød og hurtig vejrtrækning, som kan være tegn på mere alvorlig coronavirus.

Steffen Lawaetz, skoleleder Urbanskolen i Esbjerg


Specialundervisningscentret Urban er for elever med vidtgående fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Centret har omkring 80 elever fordelt på 10 klasser.

Annonce

Andre skal også være opmærksomme

Selv om der ikke er konstateret smitte andre steder, opfordrer skoleleder Steffen Lawaetz  elever, ansatte og forældre på Urbans andre afdelinger, Danmarksgadeskolen, Rørkjærskolen og Præstegårdskolen, til at være opmærksomme på symptomer.

- I skal være særligt opmærksomme på, om jeres barn får åndenød og hurtig vejrtrækning, som kan være tegn på mere alvorlig coronavirus. Hvis I oplever nogle af disse symptomer hos jeres barn, skal I ringe til jeres læge. Det er vigtigt, at I er ekstra opmærksomme på sygdomstegn hos jeres barn og er påpasselige med at følge Sundhedsstyrelsens råd om hygiejne.

Specialundervisningscentret er stadigvæk åbent, og raske børn og ansatte, der ikke har været i nær kontakt med den corona-smittede, må fortsat gerne være på afdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce