Annonce
Tønder

Skole ramt af corona: I alt 10 er nu bekræftet smittet

Peter Michael Jørgensen, der arbejder med test- og vaccineindsatsen i Tønder Kommune, forklarer at yderligere fire er smittet på Bredebro Skole. Det samme er et barn i børnehaven i Bredebro. Arkivfoto: André Thorup
Yderligere fire er bekræftet smittet med coronavirus på Bredebro Skole, og et barn i børnehaven i Bredebro er også smittet. Det sker samtidig med, at et kvikteststed i kommunen lukker.

Tønder Kommune: For nylig blev seks elever på Bredebro Skole konstateret smittet med coronavirus, og omkring 100 elever fordelt på 0.-3.-klasse blev sendt hjem.

Antallet af smittede på skolen er nu steget med yderligere fire, bekræfter Peter Michael Jørgensen, der arbejder med test- og vaccineindsatsen i Tønder Kommune. Denne gang drejer det sig om en elev i 0., en elev i 3. og en elev i 4. klasse samt en medarbejder. De er nu hjemsendt. Det samme er tre elever som nærkontakter.

Man forventer, at de nærkontakter, der blev sendt hjem i begyndelsen af ugen, kan vende tilbage i skole igen fra fredag.

Annonce

Vi har set en meget lav efterspørgsel. I onsdags var der kun 11, der blev testet i Arrild.

Peter Michael Jørgensen, chefkonsulent i Tønder Kommune

Udover eleverne på skolen er et barn i Bredebro Børnehave bekræftet smittet, mens i alt syv børn og en medarbejder er sendt hjem som nærkontakter. Det sker, mens antallet af smittede i Tønder Kommune ligger på i alt 31 personer i løbet af syv dage.

- Tallet ligger stabilt. Vi holder os nogenlunde på niveau, fortæller Peter Michael Jørgensen, der dog forventer et højere smittetal, når vi kommer længere hen på efteråret.

Teststeder lukkes

Mens smittetallet ligger stabilt, har man i Tønder Kommune valgt at nedlægge muligheden for at få en kviktest i Arrild Ferieby.

- Vi har set en meget lav efterspørgsel. I onsdags var der kun 11, der blev testet i Arrild, forklarer Peter Michael Jørgensen.

Det er ikke det eneste, man gør ved mulighederne for at blive testet. Fra uge 37 kommer der en markant ændring, hvor der kun vil være mulighed for at blive kviktestet i Tønder og et andet sted i kommune, som endnu ikke er fastlagt. Derudover kommer der til at være to steder, hvor man kan få en PCR-test. De steder vil have en begrænset åbningstid.

- Dem, der ikke er vaccineret, skal være opmærksomme på, at de fra uge 37 ikke får de samme muligheder for at blive testet. Vi ser uge til uge, at testantallet falder, og når coronapasset udfases, er der ikke længere samme behov for test, siger Peter Michael Jørgensen.

Det er stadig særligt unge, der ikke er blevet vaccineret. Derfor havde Region Syddanmark tidligere på ugen et hold ude på campus i Tønder, hvor man uden tidsbestilling kunne komme forbi og få et stik. Omkring 30 primært unge mennesker lagde vejen forbi og fik første stik.

Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse: Nyd førstepladsen, så længe det varer

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Tønder

Elever: - Fredsplakaterne er et godt talerør, som kan være med til at give folk en øjenåbner

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Annonce