Annonce
Billund

Skolebestyrelse bekymret over centralisering: - Vi vil slå et slag for tandsundheden - ikke for effektivisering

Skolebestyrelsen på Billundskolen mener ikke, at en centralisering er løsningen på børnenes dårlige tandsundhed i kommune. Personerne på fotoet har ikke noget med historien at gøre. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Skolebestyrelsen på BillundSkolen giver i et høringssvar udtryk for, at nedlæggelse af de små, lokale tandklinikker kan give en skævvridning lokalt, der ikke fører til bedre tandsundhed.

Billund: Skolebestyrelsen på BillundSkolen har netop sendt et høringssvar til politikerne om nedlæggelse af de mindre, lokale tandklinikker og nybygning af en central tandlægeklinik i Grindsted.

Det er et af syv forslag, som politikerne diskuterer som løsning på den dårlige tandsundhed blandt børn i Billund Kommune.

Forslaget bekymrer dog både formand Steen Møller Nielsen og resten af skolebestyrelsen på BillundSkolen.

- Jeg tænker, at der kan være et stort tab i det for børnene, og der kan være risiko for en social skævvridning. Vi risikerer, at nogle børn ikke bliver kørt til eftersyn. Det kan være mindre ressourcestærke forældre, der ikke har mulighed for at tage fri fra arbejde, siger Steen Møller Nielsen, der anerkender, at der ligger en COWI-rapport til grund for de syv scenarier.

- Vi vil hellere end gerne være med til at højne tandsundheden, men i rapporten er der lagt vægt på effektivisering og totaløkonomi, og vi vil gerne slå et slag for tandsundheden, siger Steen Møller Nielsen, der er bekymret for, at landets dårligste tandsundhed ikke kan løftes ved at centralisere.

- Det er ikke den årlige køretur til eftersyn, der er problemet. Ved så store problemer vil der være børn, der skal have løbende undersøgelser og ekstra opfølgninger, og det kan blive til rigtig meget i kørsel og tabt arbejdsfortjeneste, siger Steen Møller Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce