Annonce
Varde

Skolebestyrelser bliver orienteret om dårlig økonomi

"Skolebestyrelsen har formelt ansvar for at godkende og føre tilsyn med skolens budget. Men det kræver jo at skolebestyrelsen bliver præsenteret for skolelederens forslag til budget 2018 og dermed også et evt. negativ årsresultat der skal overføres," skrev skolebestyrelsen på Ansager Skole i en pressemeddelelse. Nu er det slået fast, at kommunen vil orientere skolebestyrelser, hvis deres skoler har økonomiske problemer, som de bør kende til. Arkivfoto: John Randeris

Varde Kommune: Hvis en skole overfører et for stort underskud, så beder Varde Kommune om en redegørelse fra skolelederen. Under en byrådsdebat spurgte Niels Christiansen (K), om,det ikke kan blive ny praksis, at skolebestyrelser altid får besked, hvis forvaltningen synes, der ikke er styr på økonomien på en skole. Det var borgmester Erik Buhl (V) med på.

Baggrunden er, at skolebestyrelsen i Ansager indirekte har skrevet i en pressemeddelelse, at den ikke vidste, at Ansager Skole overførte et alt for stort underskud fra 2017 til 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce