Annonce
Aabenraa

Skolebestyrelsesformænd: Forældre kan godt være trygge

- Det er naturligt at lukke dele af samfundet op igen, og at de små skal først i gang. Jeg arbejder selv i sundhedsvæsenet, og her ser vi, at børn er langt mindre modtagelige for virussen, siger formanden for skolebestyrelsen på Hærvejsskolen i Rødekro, Helle Laustsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
På både Kongehøjskolen og Hærvejsskolen har skolebestyrelsesformændene tillid til beslutningen om at genåbne skolerne for de små årgange og til, at den vil blive gennemføre forsvarligt.
Annonce

Aabenraa/Rødekro: Forældrene kan godt være trygge ved at sende deres børn i skole i næste uge. Det mener skolebestyrelsesformændene på både Kongehøjskolen i Aabenraa og Hærvejsskolen i Rødekro.

- Når sundhedsmyndighederne siger, at det er forsvarligt, tror vi på det. Vi har fuld tillid til, at det nok skal gå og til, at ledelsen på skolen kan håndtere det.

Det siger Sisse Thrane, der er skolebestyrelsesformand på Kongehøjskolen i Aabenraa. Hun har været i kontakt med resten af skolebestyrelsen efter statsministerens udmelding mandag aften om en delvis genåbning af skolerne efter påske.

Det samme har skolebestyrelsesformanden på Hærvejsskolen, Helle Krabsen Lausten:

- Det er naturligt at lukke dele af samfundet op igen, og at de små skal først i gang. Jeg arbejder selv i sundhedsvæsenet, og her ser vi, at børn er langt mindre modtagelige for virussen. Vi har en stor, ny skole, hvor der er gode muligheder for at undervise udendørs og for at adskille børnene og vaske hænder. Det hjælper også, at skolen ikke skal modtage alle eleverne på en gang.

Begge bestyrelsesformænd ventede tirsdag på retningslinjer fra Undervisningsministeriet og kommunen.

- Det er ikke nok, at statsministeren siger, at der skal lukkes op. Skal børnene for eksempel have idræt, hvor de har mere kropskontakt? Skal de møde ind forskudt? Alle de ting skal vi vide mere om. Men vi skal nok finde ud af at få det løst, siger Helle Krabsen Lausten.

Annonce

Enkelte bekymrede forældre

I Rødekro er skolebestyrelsen blevet kontaktet af enkelte bekymrede forældre:

- Som mor kan jeg godt forstå, at der kan opstå bekymring. Men vi vil gøre alt for at skabe tryghed og viden, inden skolen skal tage imod børnene, siger Helle Krabsen Lausten, som tirsdag morgen var i kontakt med skolelederen og holder en tæt dialog:

- Det er skoleledelsen, der planlægger, hvordan åbningen skal foregå. I skolebestyrelsen fungerer vi som sparringspartner, og forældre er også meget velkomne til at kontakte os, siger hun.

Skolebestyrelsen på Kongehøjskolen havde tirsdag ikke hørt fra nogen bekymrede forældre, oplyser formanden, Sisse Thrane, som også mener, at genåbningen har positive sider:

- Det kan være en god afveksling for børnene at komme tilbage i skolen, hvor de også skal være meget udendørs. De har jo siddet meget hjemme ved computeren i de seneste uger, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce