Annonce
forside

Skolebyggeri - tak for at tænke lokalt

Læserbrev: Tak til Malene Neumann (LA) for som byrådsmedlem i Haderslev byråd at tænke lokalt angående nyt skolebyggeri. Byggeriet har været i udbud, og jeg mener at vide, at udbyder "frit kan vælge mellem de indkomne tilbud, eventuelt forkast dem alle". Mener også at vide, at udbyder kan vælge kun at udbyde til for eksempel lokale firmaer. Malene Neumann ønskede at opgaven skulle udføres af lokale. Ja selvfølgelig, man er vel lokal patriot. Tak Malene. Ifølge JydskeVestkysten er der altså 30 byrødder, der ikke har samme følelse.

Sølle 3 millioner kroner skiller tilbuddene. Gætter på, at den endelige pris havner et helt andet sted. Vi skatteborgere er vandt til at offentlig byggeri altid, trods diverse undskyldninger, løber løbsk.

Har på min "sladremaskine" læst en hel roman angående udbud. Ikke mindre end 17 overbureaukratiske formuleringer i udbudsportalen beskriver, hvordan alt og alle har at gebærde sig. Vi hører jævnligt, hvordan politikere gerne vil bekæmpe bureaukratiet, jamen, så kom da i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

73-årig sigtet for spirituskørsel

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce