Annonce
Læserbrev

Skoledagen skal være kortere i Kolding

Læserbrev: Folkeskolereformen er endelig blevet evalueret, og nu ved vi, at trods det at eleverne fik længere skoledage og flere fagtimer, er de ikke blevet dygtigere. Det sætter en tyk streg under, at det ikke handler om at have lange skoledage, men at timerne skal være gode.

Derfor mener vi i SF, at tiden er kommet til at flytte fokus væk fra de mange, lange skoledage og til at skabe god undervisning. De lange skoledage er ikke vejen frem. Tværtimod skal dagene være kortere og med lærere, der har tid til at forberede sig.

God undervisning kommer dog ikke kun med god forberedelse. Det handler også om, at vores børns undervisere har en læreruddannelse. Desværre undervises eleverne oftere end for få år tilbage af personer, som ikke har en. I Kolding Kommune er det således 119 ansatte, som er ansat i lærerstillinger, der ikke har en formel uddannelse.

Men vi behøver i Kolding Kommune ikke vente på Christiansborg. Lokalt kan vi selv ændre på skoledagens længde – det er der hjemmel til i folkeskoleloven. Samtidig kan vi bruge ressourcerne på fx flere timer med to voksne. Det har vi i SF nationalt været med til at sikre.

Fra Christiansborg fortsætter SF med at kæmpe for, at skolerne får endnu bedre muligheder for at gøre skoledagen kortere for så til gengæld at få flere undervisningstimer af høj kvalitet.

Annonce
Hans Holmer og Karina Lorentzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce