Annonce
Kolding

Skoledirektør fyret efter rod og overforbrug for 29 millioner kroner

Helle Thiele er fritstillet omgående. Arkivfoto: Claus Thorsted
Kolding Byråd har afskediget børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele. Direktøren er fritstillet omgående.
Annonce

Kolding: Efter blot tre år i direktørstolen i Kolding Kommunes børne- og uddannelsesforvaltning blev 59-årige Helle Thiele tirsdag aften afskediget fra sit job.

Afskedigelsen kommer i kølvandet af, at et massivt overforbrug på 29 millioner kroner er afdækket i hendes forvaltning.

Mange af pengene er brugt af de ledende embedsmænd på skoleområdet, som har sat flere milliondyre initiativer i gang uden at spørge politikerne først. En del af det økonomiske kaos skyldes også, at politisk besluttede besparelser ikke er ført ud i livet af embedsværket.

Kolding Byråd godkendte afskedigelsen af Helle Thiele på den lukkede del af sit møde tirsdag aften.

Borgmester Jørn Pedersen (V) er yderst fåmælt efter mødet:

- Vi har efter gensidig aftale indgået en fratrædelsesaftale med Helle Thiele, og den aftale har byrådet godkendt. Jeg kan ikke sige mere, siger han.

Vi har efter gensidig aftale indgået en fratrædelsesaftale med Helle Thiele, og den aftale har byrådet godkendt. Jeg kan ikke sige mere.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Annonce

Snebolden

Snebolden begyndte at rulle for Helle Thiele i starten af februar, da Venstres medlemmer af børne- og uddannelsesudvalget som de eneste stod fast på, at planlagte besparelser for 3,8 millioner kroner på de handicappede børns skoler skulle gennemføres. Resten af politikerne sagde nej.

Og efter at de øvrige partier offentligt havde klandret Venstre for at ville svinge sparekniven over Koldings svageste børn, valgte partiets gruppeformand Merete Due Paarup at gå ud med årsagen til Venstres stålfasthed - nemlig at der ventede store besparelser i børne- og uddannelsesforvaltningen som følge af, at forvaltningen ikke har haft styr på sin økonomi og brugt for mange penge.

Udsigten til netop de besparelser havde politikerne ellers indtil da aftalt at holde for sig selv for ikke at skabe unødig uro på skolerne for tidligt, har JydskeVestkysten siden erfaret.

Men 11. februar sagde Due Paarup i JydskeVestkysten om skoleområdets økonomi, at "det er en stor rodebunke", og "hvis vi undlader at udmønte de besparelser, vi forlængst har aftalt på specialområdet, så går det måske ud over almenområdet".

Samme dag bekræftede børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele, at forvaltningens mangeårige økonomichef var blevet fyret, og hun forklarede, at det endnu ikke færdigopgjorte overforbrug skyldtes "dårlige rutiner, manglende overblik og en gammel kultur". Siden tog den fyrede økonomichef Kai Ekmann i en fortrolig rapport til skolepolitikerne til genmæle og hævdede, at skoledirektøren og skolechefen har talt usandt i deres forklaringer om overforbruget.

Annonce

Ensidig afsked

Afdækningen af det økonomiske rod, efterfølgende politisk utilfredshed med forvaltningsledelsen og den fyrede økonomichefs rapport indgår altsammen i byrådets overvejelser og beslutning om at tage afsked med Helle Thiele.

Helle Thiele er fritstillet med omgående virkning, og hvis hun ikke havde indgået aftalen om at fratræde, ville Kolding Kommune have indledt en ensidig afsked.

Jørn Pedersen vil ikke udtale sig om, hvorvidt sagen får ansættelsesmæssige konsekvenser for skolechef Lars Svenson.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Helle Thiele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce