Annonce
Sønderborg

Skoleelev havde alle symptomer på corona

En dreng på Sønderskov-Skolen har været i hjemmekarantæne på grund af mistanke om coronavirus. Arkivfoto: Timo Battefeld
En dreng på Sønderskov-Skolen i Sønderborg har været syg efter en skitur i Norditalien, men er nu erklæret rask igen.

Sønderborg: Sønderskov-Skolen har haft et tilfælde af COVID-19, som er blevet håndteret af Styrelsen for Patientsikkerhed. En dreng i indskolingen har været syg og blevet holdt derhjemme.

- Han havde alle symptomerne på coronavirus, men er heldigvis rask igen, oplyser viceskoleleder Birgit Dyngby.

Det blev vurderet, at drengen ikke behøvede at blive testet for coronavirus. Han kom derimod i hjemme-karantæne og er altså nu kommet til kræfterne igen.

Drengen havde med sin familie været i Norditalien på skitur. Han nåede at være i skole en enkelt dag - en fredag - uden symptomer, hvorefter han blev syg henover weekenden. Han er blevet holdt derhjemme hele sidste uge.

Sønderskov-Skolen udsendte torsdag en besked til alle forælder om, at de skulle øje med, om deres børn eller de selv fik symptomer, for så skulle de være hjemme og søge læge, hvis de fik det værre.

Skolen har ikke fået nogen meldinger om, at drengen - hvis han altså havde corona - har smittet andre børn eller voksne på skolen.

Annonce

Han havde alle symptomerne på coronavirus, men er heldigvis rask igen

Viceskoleleder Birgit Dyngby

Andre børn i karantæne

Flere skolebørn i Sønderborg Kommune blev i sidste uge bedt om at blive hjemme på grund af corona.

På Nydamskolen i Vester Sottrup blev et søskendepar bedt om at blive hjemme, fordi de havde været i kontakt med familiemedlem, der havde været sammen med et andet familiemedlem, der udviste symptomer på coronavirus.

Også fire elever på Hørup Centralskole kom i begyndelsen af sidste uge i 14-dages hjemmekarantæne.

Et søskendepar fordi de den 10. marts var hjemvendt fra Italien med deres forældre, ligesom to elever på skolen blev bedt om at blive hjemme, fordi en bror havde været på skiferie i et højrisikoområde.

Den aktuelle situation med et hurtigt stigende antal smittede herhjemme fik i begyndelsen af sidste uge også Sønderborg Kommune til at udsende et brev til forældre, der havde børn i skoler og daginstitutioner.

Onsdag aften meddelte statsminister Mette Frederiksen, at alle skoler og daginstitutioner fra mandag og 14 dage frem er lukket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce