Annonce
Trekantområdet

Skoleelever løb over en halv million ind til lungesyge børn

6.700 skoleelever fra Trekantområdet var med, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet på skoler i hele landet fredagen før påskeferien. PR-foto: Thomas Nørremark

Trekantområdet: 305 danske skoler satte lungerne på skoleskemaet, da de fredagen før påskeferien deltog i Team Rynkeby Skoleløbet til fordel for Børnelungefonden.

Inden løbet kunne de i alt 94.000 deltagende skoleelever indgå sponsoraftaler med familie og venner, og deres indsats er nu resulteret i en donation på hele 6,2 millioner kroner til Børnelungefonden. Heraf stammer de 569.000 kr. fra Trekantområdet, hvor 6700 elever fra 22 skoler deltog.

Det er Team Rynkeby Fonden, der for femte år i træk står bag Team Rynkeby Skoleløbet. De seneste tre år er der blevet løbet til fordel for Børnelungefonden, hvilket har resulteret i over 24 millioner kroner til børnelungeområdet. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce