Annonce
Vejen

Skoleelever må vente op til en time på bussen

Op til en time må nogle elever rundt ved en række skoler i Vejen Kommune vente på bussen, inden de kan komme hjem. Foto: Colourbox
Det, der skulle give kortere skoledage for eleverne i indskolingen, er endt med, at op mod 80 elever - i alderen seks til ni år - må vente mellem en halv og en hel time på bussen. Det gav kritik i Vejen Byråd.
Annonce

Vejen Kommune: Hvis nogen gik med forventninger eller forhåbninger om, at den forkortede skoledag, som er blevet indført for eleverne i indskolingen, ville resultere i, at børnene ville komme tidligere hjem, så er de blevet slemt skuffede.

Flere steder i kommunen må eleverne – alle i alderen seks til ni år – nemlig vente på bussen, inden de kan påbegynde transporten hjem.

På det seneste byrådsmøde udtrykte flere politikere kritik af, at eleverne ikke kan komme hjem, når skoledagen ringer ud.

Elin Winther (S) indledte det, som skulle udvikle sig til en længere debat:

- Op mod 80 børn i alderen fra seks til ni år oplever, at de må vente helt op til en time. Det ringer ud klokken 13.15, og for dem, som har længst hjem, betyder det, at de først er hjemme lidt før klokken tre. Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider. Det vil også give en ensartethed blandt skolerne, sagde Elin Winther.

Det ringer ud klokken 13.15, og for dem, som har længst hjem, betyder det, at de først er hjemme lidt før klokken tre. Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt.

Elin Winther, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

En række skoler rundt i kommunen har busgange mellem klokken 13 og 13.30. Men det er ikke tilfældet ved Rødding Skole, Lintrup Filial Børnecenter, Jels Skole, Bække Skole, Gesten Børnecenter, Føvling Børnecenter, Højmarkskolen, Glejbjerg Børnecenter, Holmeå Børnecenter og Brørupskolen derimod ikke.

Ekstra busafgange vil for Vejen Kommune betyde en årlig udgift på 900.000 kroner. Det mente Knud Peter Wad (K) var mange penge, selv om han anerkendte problematikken med ventetiden.

- De 900.000 kroner til ekstra busser mener jeg kan gøre rigtig god gavn andre steder, lød det fra Knud Peter Wad.

Klaus Kildemand (S): - Det er rigtigt ærgerligt, at eleverne ikke kan komme hjem.

Anker Ulsdal (SF): - Op til 60 minutters ventetid er rigtig lang tid. Det burde kunne tilrettelægges mere praktisk.

Niels Therkildsen (S) opfordrede til, at Udvalget for skoler og børn ville tage sagen op igen.

Og så blev der skredet til afstemning, hvor Elin Winther, Tanja Bachmann Hansen og Marie Ebsen, alle S, stemte imod at fastholde den nuværende ordning. Det samme gjorde Enhedslistens Maya Ryom. Anni Grimm (løsgænger) stemte hverken for eller imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce