Annonce
Kolding

Skoleelever tænker på grøn omstilling

Elever fra 6. klasse på Brændkjærskolen var på besøg hos IBC Koldings HHX afdeling til idéudvikling i sidste uge. Pressebillede

Kolding Kommunens 6. klasses-elever gør sig masser af grønne tanker i konkurrence.

Kolding: Et flertal af 6. klasse-eleverne i Kolding Kommunes folkeskoler deltager i dette skoleår i Projekt Edison. I projektet arbejder eleverne indtil 1. november med at udvikle løsninger, der har med grøn omstilling at gøre.

Projekt Edison er et samarbejde mellem Kolding Kommunes Pædagogiske center, Business Kolding og HHX afdelingen på IBC Kolding og udbydes i hele Danmark af Fonden for entrepreneurship - i år i samarbejde med Energi- Forsynings og Klimaministeriet.

IBCs 2. års innovationselever har været sparringspartnere for Brændkjærskolens 6. klasser, som har været på besøg hos IBC.

Her havde 2. års HHX eleverne forventet, at 6. klasses eleverne ville finde på idéer, der kun tog udgangspunkt i deres egen situation, men allerede få minutter efter starten på sparringsrunderne, måtte HHX eleverne konstatere, at 6. klasses eleverne ved meget om energi, forbrug og miljø.

De næste to måneder skal 6. klasserne arbejde videre med Projekt Edison, hvor de bl.a. skal se på, hvordan de kan virkeliggøre deres idéer og udarbejde prototyper, der illustrerer deres idéer. Her har de igen mulighed for at benytte sig af tilbud fra både Kolding Kommune og IBC Kolding.

Den 1. november mødes alle de deltagene klasser til Kommunefinalen på IBC Kolding, hvor Business Koldings netværk deltager som dommere sammen med IBC Koldings innovationselever.

De bedst kvalificerede elever går videre til Landsfinalen i Projekt Edison, som afholdes i Messe C i Fredericia 15. november som en del af Danish Entrepreneurship Award.

Annonce
6. klasse-eleverne fra Brændkjærskolen får sparring på deres idéer fra 2. års HHX Innovationselever fra IBC Kolding. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce