Annonce
Kolding

Skoleelever tænker på grøn omstilling

Elever fra 6. klasse på Brændkjærskolen var på besøg hos IBC Koldings HHX afdeling til idéudvikling i sidste uge. Pressebillede

Kolding Kommunens 6. klasses-elever gør sig masser af grønne tanker i konkurrence.

Kolding: Et flertal af 6. klasse-eleverne i Kolding Kommunes folkeskoler deltager i dette skoleår i Projekt Edison. I projektet arbejder eleverne indtil 1. november med at udvikle løsninger, der har med grøn omstilling at gøre.

Projekt Edison er et samarbejde mellem Kolding Kommunes Pædagogiske center, Business Kolding og HHX afdelingen på IBC Kolding og udbydes i hele Danmark af Fonden for entrepreneurship - i år i samarbejde med Energi- Forsynings og Klimaministeriet.

IBCs 2. års innovationselever har været sparringspartnere for Brændkjærskolens 6. klasser, som har været på besøg hos IBC.

Her havde 2. års HHX eleverne forventet, at 6. klasses eleverne ville finde på idéer, der kun tog udgangspunkt i deres egen situation, men allerede få minutter efter starten på sparringsrunderne, måtte HHX eleverne konstatere, at 6. klasses eleverne ved meget om energi, forbrug og miljø.

De næste to måneder skal 6. klasserne arbejde videre med Projekt Edison, hvor de bl.a. skal se på, hvordan de kan virkeliggøre deres idéer og udarbejde prototyper, der illustrerer deres idéer. Her har de igen mulighed for at benytte sig af tilbud fra både Kolding Kommune og IBC Kolding.

Den 1. november mødes alle de deltagene klasser til Kommunefinalen på IBC Kolding, hvor Business Koldings netværk deltager som dommere sammen med IBC Koldings innovationselever.

De bedst kvalificerede elever går videre til Landsfinalen i Projekt Edison, som afholdes i Messe C i Fredericia 15. november som en del af Danish Entrepreneurship Award.

Annonce
6. klasse-eleverne fra Brændkjærskolen får sparring på deres idéer fra 2. års HHX Innovationselever fra IBC Kolding. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce